Tehetséggondozó képzések

Tehetséggondozó képzések

 

 

     Az elmúlt hétvégén iskolánk két tehetséggondozó képzést szervezett, amelyeken  Arad és Temes megye 43 pedagógusa vett részt.  

 

A stressz és stresszhelyzetek hatékony kezelése című műhelymunka vezetője Dr. Dávid Imre pszichológus, tanszékvezető egyetemi adjunktus (Debreceni Egyetem, Pszichológiai Intézet) volt.  Pedagógusaink jó hangulatú, csapatépítő jellegű  játékok és gyakorlatok során azonosíthatták a stresszhelyzetek hatékony kezeléséhez szükséges technikákat, módszereket, valamint tudatosíthattuk melyek a legfajsúlyosabb stresszkeltő tényezők és az ezekhez kapcsolódó saját jellegzetes konfliktusmegoldó stratégiák.

 

 Gondolkodásfejlesztés táblajátékokkal című képzést Kovácsné dr. Nagy Emese a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége tehetséggondozó továbbképzéseinek szerzője és oktatója vezette. A műhelymunka során a résztvevők  megismerhették a logikai- és táblajátékok sokszínűségét, a különböző táblás játékok fajtáit, szabályait, illetve alkalmazásának lehetőségét az értelmi képességek fejlesztésében, a szabadidő igényes, tartalmas eltöltésében, a társas élet erősítésében.

 

Mindkét képzés az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége együttműködésével, a Nemzeti Tehetség program keretében valósult meg. A képzések eredményei a pedagógusok mindennapi munkájábanban, valamint az iskola által szervezett Tudományos Játszóházprogramokban hasznosul, ugyanakkor az Arad és Temes megyei pedagógusok a képzés alkalmából szorosabbá fűzhették kapcsolataikat, a továbbiakban ezáltal alkalom nyílik régiós tehetséggondozó programok kigondolására, megvalósítására is.                                                                            

                                                                                                                   
                                                                                                                              Szabó Csilla

 

                                                                             



































Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator