Középiskolások hosszú hétvégéje Kolozsváron

Középiskolások hosszú hétvégéje Kolozsváron

   Pénteken, 2013. október  11-én megérkeztünk Kolozsvárra, azzal a céllal, hogy a  Középiskolások Hosszú Hétvégéje a BBTE-n program keretén belül betekintést nyerhessünk  a kolozsvári egyetemi élet kutatói illetve oktatói munkájába. Ennek érdekében ismeretterjesztő előadásokat, illetve közösségápoló előadásokon vehettünk részt.

    Első nap megkaptuk a következő napok programját. Mivel ezek  párhuzamosan folytak, ezért az érdeklődési körünknek megfelelően választhattunk  a biztosított programok közül.  Miután mindenki kiválasztotta a számára legkedvesebb programot és elhatározta, hogy miről szeretne betekintést nyerni a következő napokon, két nagyon érdekes előadáson voltunk tanúi, melyeknek címe: Válassz agyat, válaszd magad illetve Betegségmegelőzés hangyamódra.

     Szombaton került sor az előző napon kiválasztott előadások, programok megtekintésére. Sok szakmai területből volt lehetőségünk választani kettőt. Az előadásokat követve, több kis csoportra osztották a körülbelül 170 középiskolás diákot, és így indultunk el városnézésre. Este egy színdarabot nézhettünk végig, melynek címe: Mit csináltál 3 évig? , amelyből nagyon sokat tanulhattunk az egyetemista életről, ennek örömeiről, nehézségeiről, boldogságairól, de kudarcairól is.

      A távozásunk napján, azaz vasárnap, megismertünk a Kolozsvári Magyar Diákszövetséget és résztvettünk a szakkollégisták, magiszteri és doktori hallgatók interaktív bemutatóin a diákéletről. Ezután sajnálattal tapasztaltuk, hogy programunk végén járunk és az udvaron vár minket a busz, amely hazafele fog vinni.

    Sok szép emlékkel és azzal a gondolattal távoztunk Kolozsvárról, hogy talán szeptembertől itt folytatjuk tanulmányainkat.

Ardelean Beatrice(XII.MI),     

Berta Brigitta(XII.MI),     

Fekete Róbert(XII.TT),                        

Gazda Tamás(XII.TT),             

Meda Dávid(XII.MI),         

Szőgyényi Zoltán(XII.MI)

A diákokat elkísérte Baruta Kriszta iskolapszichológus. 

   Köszönjük a meghívást és a tartalmas programot.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator