Nyelvek Napja Temesváron

Nyelvek Napja Temesváron

2013.10.26.-án  került sor Temesváron  a Bartók Béla Elméleti Líceumban  a Nyelvek Napja elnevezésű programra.  A program  igénye abból a realitásból született, hogy Temesváron  elég magas azon diákok száma, akik  magyar anyanyelvűként román tannyelvű intézményben tanulnak.

A program tehát  elsősorban a Temesváron  élő, magyar anyanyelvű  és román tannyelvű iskolába járó 1-8. osztályos  diákokat szólította meg. A programba  a Bartók Béla Elméleti Líceum néhány diákja is bekapcsolódott.

Az egy napos  program  keretén belül a diákok  magyar nyelvi és kommunikációs játékokat  játszottak- ezáltal  magyar nyelvtudásukat gyakorolhatták,  erősíthették  és bővíthették, valamint kézműves foglalkozásokon vettek részt.

A program keretén belül a  résztvevő diákok meglátogatták a Bartók Béla Elméleti Líceumot, így megismerkedhettek  a  megye egyetlen magyar tannyelvű intézményével. A programon résztvevő diákok román illetve magyar nyelvű bemutató anyagokat kaptak kézhez az iskoláról. Közvetlen kapcsolatba kerültek az itt tanuló diákokkal, az itt tanító pedagógusokkal.

A programon való részvétel nagymértékben hozzájárult  ahhoz a tényhez is, hogy  a résztvevő diákok és családjaik érezzék, hogy fontos részét képezik a helyi magyar közösségnek.

A program megvalósításához köszönetet mondunk a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumnak,  a Communitas  Alapítványnak.

Kiss-Pataki Adél, programfelelős


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator