15 éves a Bokréta

15 éves a Bokréta

A 15 éve alakult BOKRÉTA néptáncegyüttes töretlen népszerűségnek örvend a mai napig. Az elmúlt másfél évtized alatt 240 tagja volt, jelenleg is 90 gyermeket foglalkoztat négy korcsoportban. Indokolt volt tehát egy méretesebb rendezvényen megünnepelni a „születésnapot”.

Két naposra szerveztük az ünneplést. November 23-án, szombaton, a Bartók Béla Elméleti Líceumban párhuzamosan több helyszínen is folyt az ünnepléshez kötött tevékenység. Kiállítást rendeztünk a BOKRÉTA által kapott emléktárgyakból, oklevelekből, és azokból kiadványokból, amelyekben az együttesről is írnak. Lehetőség volt megtekinteni régebbi video felvételeket, ugyanakkor hét bográcsban főtt a vacsora, ahol a szülők hada érvényesítette szakácstudását. A vacsorát követte a táncház, melyen minden korosztály részt vett. Jeremiás Lajos és Szabó Nóra oktatók mutatták a figurát. Muzsikált a szegedi Tisza banda.

Másnap, november 24-én, vasárnap, a temesvári Diák Ház dísztermében ünnepi gálaműsorra került sor. Az elmúlt időszak legkedveltebb koreográfiái kerültek színpadra. Táncosok, citerások egyértelműen kivívták a nézők elismerését.

A helyi sajtó (Temesvári Új Szó, Nyugati Jelen), a Temesvári Rádió, A Temesvári Televizió, a TVR 3-as csatorna valamint a Kossuth Rádió is beszámolt az eseményről megemlítve a támogatókat is: Mol Románia Zrt, Communitas Alapítvány, R.M.D.Sz., Zamfco Natural Kft, Szülői közösség, Bartók Béla Elméleti Líceum, GRK Light Kft, Quick Lunch Kft, Fornetti Kft, DC New Mode Kft, Briem Trans Kft, Gyenyko Kft, Németh család, Harkay Család, Benedek család.

Több mint 600 személyt mozgatott meg az esemény, közösségi élményt nyújtva résztvevőnek, fellépőnek, nézőnek egyaránt.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator