A Bartók Diákszínpad csapatépítő tábora

A Bartók Diákszínpad csapatépítő tábora

2013. november 29. és 30.  között, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Külhoni Magyarok Osztályának támogatásával került sor a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum diákjaiból álló Bartók Diákszínpad II. Anyanyelvi Csapatépítő Szaktáborára. Helyszínül a nagykövéresi ifjúsági központ szolgált.


A két nap intenzív műhelymunkákkal zajlott, természetesen helyt adva a szórakozásnak, az együttlétezés, együttjátszás élménye által.  Próza és líra egyaránt terítékre került  (Magyar klasszikusok olvasatai), fejtegettük a verbális komunikáció köznapi és színpadi formáit, elméleti és gyakorlati szinten.


Molnos András Csaba (a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház színművésze, a Bartók Diákszínpad vezetője ) irányításával csapatépítő és improvizációs valamint szituációs játékokban vehettek részt a Diákszínpad tagjai. Nyelv, beszéd, beszédtechnika  címen Molnos Ildikó, a Bartók Béla Elméleti Líceum magyarszakos tanára tartott interaktív előadást a diákoknak. 


A szituációs- valamint nyelvi gyakorlatok alapjául Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című műve szolgált, nem véletlenül, hiszen a Diákszínpad csapata a fenti darab átiratát viszi színre a közeljövőben a Bartók Béla Elméleti Líceum színpadán.


 


 


 


Bartók Diákszínpad


















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator