Mi visszük tovább a hírneved

Mi visszük tovább a hírneved

          Múlt héten zárult  a Mi visszük tovább a hírneved című interkulturális projekt. Még az elmúlt évben indult az a projekt, amelyben nyolc iskola vett részt: Temesvárról a Bartók Béla Elméleti Líceum, a Nicolaus Lenau Elméleti Líceum, a Dositei Obradovici Elméleti Líceum, a C. D. Loga Főgimnazium, a Carmen Sylva Pedagógiai Líceum, az Emanoil Ungureanu Tehnológiai Líceum, illetve Óbesenyőről a Ciril és Metód Elméleti Líceum, valamint Lugosról a C. Brediceanu Főgimnázium. Minden iskolából 10 diák vett részt a tevékenységeken, akiket egy-egy földrajztanár irányított (a Bartók Líceum részéről Balázs István tanár úr).

A projekt lényege az volt, hogy a diákok ismerjék meg jobban névadójuk életét és munkásságát és ezzel párhuzamosan egymás értékeit is.  Az elmúlt évi tevékenységek lezárása három iskola meglátogatásával végződött, a tanulók és irányító tanáraik meglátogatták az Ungureanu Tehnológiai Líceumot, az Obradovici Elméleti Líceumot, majd a Bartók Béla Elméleti Líceumot. Itt került sor a részvételi oklevelek kiosztására és a tevékenységek kiértékelésére. A projektet a Temes Megyei Tanács támogatta, projektmenedzser Kiss Ferenc tanfelügyelő volt.

A Bartók Béla Elméleti Líceumban Erdei Ildikó igazgatónő fogadta a hatvan résztvevőt. A vendégségbe érkezett diákok betekintést nyertek a líceum életébe, a Diákönkormányzat munkájába, a sajátos tevékenységekbe. Meggyőződésünk, hogy egymás közvetlen megismerése, az együtt zajló találkozások, kirándulások, a közös munka, mind-mind hozzájárul az iskolák névadóinak méltó őrzésére.









Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator