Itt a farsang, áll a bál...

Itt a farsang, áll a bál...

Január 23-án délután nagy sürgés-forgásnak, készülődésnek volt tanúja a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum, ugyanis farsangi felvonulásra, bemutatkozásra készültek ovisok és iskolások, együtt. Régen volt példa arra, hogy ilyen szép számban gyűltek össze a farsangalók, akik jelen esetben a 2-es-, és 11-es napközis óvodák magyar tagozatos gyermekei, valamint a Bartók Béla Elméleti Líceum óvodája és IV. H. osztály nebulói voltak.


Lelkes közönség fogadta a felvonulókat, ötletesebbnél-ötletesebb álarcokban parádéztak a résztvevők. Az egyéni bemutatkozást nagy derültség és jókedv fogadta, mely tanúbizonyságot tett pedagógus és szülő leleményességéről egyaránt. A közös énektanulás, az együtt játszás, a közös táncolás élménye bizonyította azt, hogy az ilyen és hasonló rendezvény megszervezése fordított energia nem hiábavaló.


Erősíteni iskola és óvoda kapcsolatát, családok egymás közötti barátságát – ez volt a célunk,  vallották  a szervező  és résztvevő pedagógusok (Bálint Gyöngyi, Lőrincz Gyöngyi, Molnár Kármen, Izmendi Emőke, Szabó Angéla óvó nénik, Adorjányi Borbála és Szabó Ferenc tanítók). Nem utolsó sorban ezt a rendezvényt tekintjük a tavalyi „2013 a külhoni magyar kisiskolások éve” programsorozat zárórendezvényének, mely a Bethlen Gábor Alap támogatásával jöhetett létre, Adorjányi Borbála tanítónő, programfelelős vezetésével. Bízunk abban, hogy a jövőben is sok olyan tevékenységet szervezhetünk, ahol iskola és óvoda egyaránt jelen lehet.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator