Ötvösdi farsangolás

Ötvösdi farsangolás

 


 


 


Kellemes órákat töltöttek együtt február 12-én az ötvösdi óvodások és iskolások a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum hagyományos első osztályos tanulóival.


 A temesvári diákok a testvériskolai kapcsolatok ápolása céljából látogatták meg ötvösdi társaikat.


Az ismerkedés, barátkozás percei után közösen kézimunkáztak Kulcsár Ilona tanítónő és Bán Rozália óvónő irányításával. A bohóc elkészítése kellő hangulatot teremtett a közös farsangolás megkezdéséhez. Az ötvösdi tanulók a hangulat fokozására farsangi verseket és énekeket mutattak be, majd az óvodások megérkezésével beindult az igazi bál.


     A gyerekek  bemutatták jelmezeiket, elmondták versikéiket, majd a pedagógusokból álló zsűri kiválasztotta a legeredetibb jelmezeket. A remek jelmezeket csodálva nehezen lehetett választani. Az óvodások közül Vrabie Daria, az iskolások csoportjából Varga Csongor és Kovács Melinda jelmeze nyerte el a legeredetibb jelmez díjat.


Ezután következett az igazi mókázás tánccal és sok-sok fánkkal, amiért külön köszönet illeti az ötvösdi anyukákat és nagymamákat.


      Remek volt a hangulat,  az iskola udvarán lezajlott hintázás és lipinkázás után egy tartalmas délelőtt emlékével tért haza minden résztvevő.


 


Adorjányi Borbála tanítónő


 


 


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator