Szegeden járt az Eszterlánc és a Bóbita néptánccsoport

Szegeden járt az Eszterlánc és a Bóbita néptánccsoport

Szombaton, március 8-án az Eszterlánc és a Bóbita néptánccsoport táncosai Szegeden, az Arany János Általános Iskolában részt vettek a Dr. Martin György Alapfokú Művészeti Iskola 15. évfordulója alkalmából szervezett Családi Napon. A változatos és tartalmas program felejthetetlen élményeket biztosított a táncosok részére.

A Grimm-Busz Színház bemutatásában megtekintették a Hetet egy csapásra mesejátékot, kézműves műhelyekben nemezeltek, gyöngyöt fűztek, bábokat készítettek, gyékényből és bőrből barkácsoltak maguknak érdekes tárgyakat hivatásos népművészek vezetésével. Aki sportolni szeretett volna, annak zumba bemutatás és oktatás is a rendelkezésére állt. Érdekességnek számította a szürkemarhából és mangalicából készített finomságok valamint sajtkülönlegességek bemutatása és kóstolása.

Tehetséges táncosaink a Ki mit tud? bemutatón is jelen voltak. Megcsillogtatták tehetségüket népdaléneklésben, citerán-, furulyán- és ütőgardonon való zenélésben.

Délután a Csík Zenekar koncertje kápráztatta el a nézőket a rájuk jellemző profizmussal és kiváló hangulattal.

Csoportjainkat elkísérte Tamási Emese, Pál Krisztina, Ozsváth Erika és Kele Lídia csoportvezetők.

Az Eszterlánc, a Bóbita és a Százszorszép néptánccsoportok működéséről bővebb információkhoz lehet jutni a www.eszterlanc.ro honlapon vagy iskolánk honlapján.

Tamási Emese, csoportvezető


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator