Budapesten a Julianus Testvériskolai Program révén

Budapesten a Julianus Testvériskolai Program révén

    Mi, a líceumi diákok idén március 28-a és 30-a között látogattuk meg egyik testvériskolánkat a Julianus Program segítségével, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. Ezúttal a budapesti Szent László Gimnázium volt a partnerintézményünk. A háromnapos kiránduláson alkalmunk volt a székes főváros történelmi és természetföldrajzi értékeinek megismerésére, illetve a helyi testvériskola diákjaival kötött barátságok alakítására, elmélyítésére.

    Március 28-án reggel 8-kor indultunk Temesvárról Budapest felé. Miután megérkeztünk, első utunk a Szent László Gimnáziumhoz vezetett, ahol ebédeltünk a testvériskolánk diákjaival együtt, majd idegenvezető kíséretével meglátogattuk a város főbb látványosságait. A Citadellánál tett sétánk alatt megcsodálhattuk a panorámát, a város szépségét. Következő megállónk a Széchenyi fürdőnél volt, ahol, habár nem volt lehetőségünk  fürödni, alkalmunk volt megfigyelni az épületet, a medencéket. A következőkben a Hősök terére sétáltunk el, ahol a magyar történelem hőseinek szobrát figyelhettük meg, és információkkal gazdagodhattunk mindegyikükről. Estére visszatértünk a Szent László Gimnáziumba, ahol zenés, sportos, ismerkedős programokon vehettünk részt. A zenei aláfestést DJ Dominique biztosította, és az este folyamán közösen vacsoráztunk az ottani diákokkal. Később a szállásunk felé vettük az irányt.

    A második napon reggeli után a Budai várban sétáltunk, bár nem mindenkinek ízlett a hosszú, várban tett séta. Itt is megcsodálhattuk a kilátást, a vár gyönyörű látnivalóit, majd a Széchenyi Könyvtárban jártunk, amely látogatásunkat az Összefogás a Szent László Gimnáziumért Alapítvány szervezte. Rövid pihenő után utunk a Parlament felé vezetett, amelyet ismét idegenvezetővel sétáltunk körbe, rengeteg érdekes és új információkat hallva.

    Vasárnap reggel összecsomagoltunk, majd reggeli után mindenki eldöntötte, hogy mit szeretne még meglátogatni. A választható programok között található volt a Terror háza Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Városliget, illetve az Állatkert. Kisebb csoportokban indultunk el, ki-ki a maga választása felé, tanáraink társaságában. Délben indultunk haza Temesvárra, fáradtan, de új élményekkel, tudással gazdagodva.

    Iskolánk nevében köszönjük a támogatását, és bízunk benne, hogy a továbbiakban is lehetőség nyílik hasonló kirandulásokon való részvételre.

    A program felelőse Păcurar Mária.

 

Ebergényi Anita

XII.TT.

 















































Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator