Nemzeti Összetartozás Napja

Nemzeti Összetartozás Napja

 


Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján az iskola tanítóközösségének szervezésében került sor a VII. Gyermekek a DKMT Eurorégióban nevet viselő rendezvényre. Hagyományainkhoz híven ezen a napon meghívtuk hazai és határon túli testvériskoláinkat. Idén a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, az aradi Csiky Gergely Főgimnázium képviselői, valamint az újszentesi, végvári, ötvösdi és zsombolyai iskolák magyar tagozatának diákjai és pedagógusai vettek részt rendezvényünkön. A résztvevő kisdiákok az iskola megtekintése és a megnyitó után népdalvetélkedő és festőverseny keretén belül mutathatták be tehetségüket és tudásukat, lehetőségük  volt ismerkedni, barátkozni a különböző iskolákból érkező társakkal, beletekinteni a helyi iskola mozgalmas életébe. A vetélkedők után Fodor Enikő tanárnő vezetésével táblajátékokat tanultak a gyerekek.


A népdalvetélkedőn a következő helyezést érték el a versenyzők: az aradi Csáki Frigyes Dániel, az újszentesi Lengyel Miklós Dániel, illetve a temesvári Stan Lilla Alíz és Szatmári Philips Karola I. helyet, a temesvári Andrásy Tamás, Fóris András, Szász Botond és Szász Mónika II. helyet, az ugyancsak temesvári Balog Szandra, Derler Emanuel, Floca Larissa, Pap Róbert és Zakariás Noémi III. helyet, a szegedi Péntek Milán, a zsombolyai Festő András, valamint a temesvári Cziprián-Kovács Kinga, Kajnák Edina és König Dávid pedig dicséretet kapott.


A festőversenyen egy felolvasott magyar népmese alapján dolgozták ki munkájukat a tanulók szabadon választott technikát alkalmazva. A következő helyezést állapította meg a bíráló bizottság: I. díjat kapott a szegedi Sándor Anna, az aradi Sallai Krisztina és a temesvári Bajkó Áron, Jakab Árpád, Pál Zoltán László és Szlovák Imola, II. díjban részesült az aradi Jakab Fanni Nóra, a zsombolyai Orbán Márkusz, a végvári Kerekes Szintia, az újszentesi Lengyel Antonella, valamint a temesvári Bodó Tamás, Horváth Noémi, Korodi Izabella, Máthé Laura, Márton Izabella, Szabó Izabella és Szakál Tímea.  III. díjat kapott a szagedi Kovács Anna és Piti Panna, a végvári Kerekes Evelin Mária, és a temesvári Bugarsky Róbert, Iacob Roland és Péter Szilvia. Dicséretben részesültek a következő tanulók: Kovács Károly Végvárról, Madaras Anikó Újszentesről, Hock Iasmina, Varga Csongor és Vinitzki Eduard Orlando Ötvösdről, Ohret Alexandru Zsombolyáról, illetve Molnos Eszter Temesvárról.


            Rendezvényünk által újra alkalmat tudtunk biztosítani a különböző országokba, iskolákba járó magyar diákoknak az ismerkedésre, a baráti kapcsolatok kialakítására, a pedagógusoknak pedig a szakmai tapasztalatcserére, örülünk annak is, hogy vendégeink nagyon jól érezték magukat iskolánkban és azzal a reménnyel tértek haza, hogy a kialakult kapcsolatokat az összetartozás, az összefogás jegyében tovább építjük, ápoljuk és még számos hasonló jellegű találkozót szervezünk.


 


                                                            Milos Edit, Pál Krisztina és Tamási Emese


programfelelősök


           
































Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator