Eurorégiós rendezvény az I-IV. osztályban

Eurorégiós rendezvény az I-IV. osztályban

Immár ötödik alkalommal került sor június 8 - án az V. Gyermekek a DKMT Eurorégióban című rendezvénysorozatra, melynek keretén belül három versenykategóriában mérhették össze a tudásukat és tehetségüket az elemista diákok: volt festőverseny, irodalmi alkotóverseny és nyelvkaszinó. Munkáikat bemutathatták a szegedi Gedói  Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a szabadkai Széchenyi István Általános Iskola, a vésztői Kiss Bálint Református Általános Iskola, a temesvári 1-es számú I-VIII Osztályos Iskola, illetve a házigazda Bartók Béla Elméleti Líceum diákjai. A nyelvkaszinó szervezője Magyari Sára magyar szakos tanárnő, a Start- Tanácsadó és Továbbképző Iroda elnöke volt, a versenyen 15 vésztői és temesvári diák vett részt. Földvári Sára első díjat, Baricz Márk második díjat kapott, vésztői vendégeink, Turi Bíborka és Bíró Gergő a harmadik és negyedik helyezést vitték el.

A rajzverseny díjazottai: I-II. osztályos korcsoportban Milos Annamária I. helyezést, Stan Lilla és Pál Zoltán II. helyezést, Cziprián-Kovács Kinga és Szász Mónika III. helyezést értek el. Dicséretben részesült Kajnák Edina.

A III-IV. osztályos kategóriában Bereczki Ruben I. helyezést, Szőke Mátyás Krisztofer II. helyezést, Anka Erika és Mag Szilvia III. helyezést ért el. Dicséretben részesült Forgács Dániel és Ágoston Alexandru.

A fogalmazásíró verseny legjobbjai: Győrfi Krisztina és Kohonitz-Turbók Róbert első díj, Varga Nóra Franciska és Erdei Kurschall Melinda második díj, Andrásy Nóra harmadik díj. Dicséretben részesült Erdei Gergő.

Ezúttal szeretnénk megköszönni támogatóinknak a rendezvény sikerességéhez való hozzájárulást: a Communitas Alapítványnak, a Start- Tanácsadó és Továbbképző Irodának valamint a Bartók Béla Alapítványnak.

 




















































Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator