Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia

Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia

       A magyarországi  Honismereti Szövetség  19-ik alkalommal rendezte meg október 24-27. között az Országos Ifjúsági Honismereti Akadémiát.  A Bartók Béla Elméleti Líceum diákjai idén is képviselték Temes megyét.

      Minden évben más város ad otthont a rendezvénynek és évenként változik a konferencia alaptémája is. Ebben az évben Aszódra látogatott el iskolánk négy tanulója: Pál Tímea Anna, Bányai Blanka Tímea, Bányai Brigitte Ildikó és Stan Krisztina Tímea, akik a Kultúrélet az iskolánkban  címmel mutatták be  szakdolgozatukat.     Témavezető és kísérő tanáruk Fodor Enikő történelem szakos tanárnő volt.  A színvonalas konferencia keretén belül a résztvevőknek alkalmuk nyílt meglátogatni Aszód város nevezetességeit,   a Bag – Hévízgyörk – Tura – Zsámbok útvonalon szervezett tanulmányi út alkalmával megismerték a környező települések népviseleteit, szokásait, hagyományait.

      Emlékezetes marad számukra az aszódi polgármester, Sztán István úr szívélyes vendéglátása, a falusi valamint az iskolai színjátszásról szóló érdekes előadások, a   bagi Muharay Elemér Népi Együttes részvételével megszervezett táncház, és a humoros ismerkedési játékok, melyek által sok új barátra tettek szert. 

 

 

 

 


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator