Kedvenc versem szavalóverseny

Kedvenc versem szavalóverseny

A Bartók Béla Elméleti Líceum a Magyar Nyelv Napja alkalmából Kedvenc versem címmel szavalóversenyt szervezett a Temes megyei V-VIII. osztályos diákok számára. A versenyzők előadását a szakmai zsűri méltatta: Farkas-Erdély Rita rádiós, Kiss Katalin magyar tanárnő és Kovács Boglárka iskolánk 12.-es diákja. A versenyre 27- V-VI. osztályos diák és 4- VII-VIII. osztályos diák jelentkezett. A szavalók külön kategóriákban versenyezhettek: az V. és VI., valamint a VII. és VIII. osztályos diákok.

Az V-VI. osztályos korcsoportban, Ozsváth Patrick V. osztályos tanuló és Kohonitz-Turbók Róbert VI. osztályos diák bizonyult a legjobbnak. Második helyezést értek el: Illés Izabella, Szabó Abigél és Varga Nóra VI. osztályos tanulók. Harmadik helyezést kapott Boros Titusz, VI. osztályos tanuló és Floca Larissa, V. osztályos diák. Dicséretben részesültek: Pál Zoltán, V. osztályos tanuló, valamint Kosztolányi Kinga-Eszter, Szórád Tímea, Kis Sára és (Végvárról) Takács Olívia, VI. osztályos tanulók.

A VII-VIII. osztályos korcsoportban, Ujj Evelin VII. osztályos tanuló bizonyult a legjobbnak, aki Végvárról érkezett a versenyre, Mátyás Erzsébet magyar tanárnő kíséretében szavalni vágyó diáktársaival. Második helyezést ért el Pricop Annamária és Bereczki Ruben, VII. osztályos tanulók. Végül pedig dicséretben részesült Erdei Kutschal Melinda. A közönségdíjat az V-VI. osztályos kategóriából, a diákok szavazatai alapján Szabó Abigél VI. osztályos tanuló nyerte.

A könyvek és díjak megvásárlásában támogatást kapott az iskola az Integratio Alapítványtól, mivel a versenyre a Kultúr-Péntek program keretén belül került sor, ez úton is köszönjük szépen!

Felkészítő pedagógusok: Fleisz Katalin, Salat Beáta és Mátyás Erzsébet (Végvár).
A verseny szervezői: Salat Beáta, Kiss Katalin és Fleisz Katalin magyar szakos tanárok.

„A MAGYAR NYELV: LÉTEM, JÖVŐM ÉS REMÉNYEM” (Juhász Ferenc)



























Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator