Középiskolások Hosszú Hétvégéje a Babes- Bolyai Tudományegyetemen

Középiskolások Hosszú Hétvégéje a Babes- Bolyai Tudományegyetemen

2014. november 14 – 16-a között alkalmunk volt ellátogatni (Fodor Zsófia, Câmpianu Csenge, Kovács Boglárka, Bányai Blanka, Bányai Brigitta, Stan Krisztina és Szabó Krisztina) Kolozsvárra a Középiskolások Hosszú Hétvégéje a Babes-Bolyai Tudományegyetem című programra. Itt több előadáson vehettünk részt, melyek által betekintést nyerhettünk az egyetemen működő szakokba, megismerhettük az ottani tanárokat és diákokat. 


Pénteken a megnyitó ünnepségen Soós Anna rektor-helyettes, a BBTE Magyar Tagozatának vezetője köszöntött minket és kívánt nekünk kellemes és hasznos időtöltést Kolozsváron. A plenáris előadások után, mi a Magyar Filozófia Intézet és a Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet előadásait választottuk. Az előadásokat követve megismerhettük a várost is, és persze az esti szórakozás sem maradhatott el.


Szombat délelőtt újabb hasznos és érdekes előadásokat nézhettünk meg. A Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézet interaktív programjára iratkoztunk fel, ahol a tanárok hasznos tanácsokkal láttak el minket a tanulást és a tanítást illetően, majd végezetül személyiségfejlesztő játékokat játszottunk a szak végzős diákjaival. Este a Kolozsvári Állami Magyar Színház „Vidéki jegyesek” című előadását tekinthettük meg, amely sok érdekes és vicces fordulattal lepte meg a nézőket.


Vasárnap a programot a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) bemutatkozása zárta. A program végére sok új tapasztalattal és élménnyel ültünk fel a temesvári vonatra. Fájó szívvel búcsúztunk el Kolozsvártól, de ez a búcsú nem örökre szól, hiszen jövőtől itt szeretnénk folytatni tanulmányainkat. 


Kísérő tanárunk Băruţa Kriszta iskolapszichológus volt.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator