Magyarkanizsa – Temesvár barátság túra

Magyarkanizsa – Temesvár barátság túra

A Rákóczi Szövetség egyik rendezvényén összebarátkoztunk a vajdasági rákóczisokkal, még az év elején. Beszélgetéseink során kiderült, hogy szeretnek biciklizi s így merült fel az ötlet, hogy biciklizzenek el Temesvárra és majd valamikor mi is meglátogatjuk őket biciklivel Kanizsán.

Végül június 13-15-ike között fogadtuk a Beszédes József Mezőgazdasági Műszaki iskola diákjait és tanárait. Vendégeink az iskolánk bentlakásában szálltak meg. A pénteki nap ismerkedési játékokkal, a 125 km hosszú út elmesélésével, vacsorával, majd egy jól kiérdemelt alvással telt el.

Sajnos az időjárás miatt a szombati nap programja változott, ezért iskolánkban kisebb sportvetélkedőket szerveztünk. Foci, kézilabda, asztali tenisz, kosárlabda és egyebek... Az ebédet követően egy kis délutáni lazítással, pár óra szabad foglalkozással telt el az idő. Délután városnézést szerveztünk. A házigazdák a diákoknak mutatták be a várost, és Balla tanár úr a tanáruraknak tárta fel Temesvár szépségeit. Bemutattuk városunk legszebb épületeit és fontosabb történelmi eseményeit. Vendégeink nagyon meg voltak elégedve az idegenvezetésünkel, bár sokat hangoztatták: sok van még? km-be számolva mennyi van még? Viszont, mi a délutani pihenes után frissen, nagy lépésekkel haladtunk, nem kímélve őket.

A vasárnap szomorkásan indult, hiszen tudtuk vendégeinktől reggeli után búcsút kell vennünk. A reggelit ennek ellenére próbáltuk nem elborsozni vagy sózni, hiszen 125 kilométerhez sok energiára van szükség. Egy közös kép, majd szomorú arcok, és csendes integetések után túrázóink elbicikliztek, de nem tartották titokban hogy a szállás, az ételek, a hangulat, és a szervezés is öt csillagosak voltak! Köszöntettel tartozunk mi is iskolánk vezetőségének, hiszen lehetővé tették e két ország diákjainak találkozását, összebarátkozását! Köszönjük! Beszámolómat egy idézettel szertném zárni: “ A barátság nálam nem vallomásokban és lelkendezésekben, csak a bizalmasság csöndjében szokott nyilvánulni. “ Weöres Sándor

Vicze Júlia, IX. TT


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator