Zrinyi Ilona Matematikaverseny - országos döntő

Zrinyi Ilona Matematikaverseny - országos döntő

Április 1- 3. között rendezték meg Pécsett a Zrínyi Ilona matematikaverseny országos döntőjét. Iskolánkat két elemi osztályos tanuló, a másodikos Boros Róbert  és a harmadikos Dan Stefan  képviselte. Elkísérte őket a verseny megyei szervezője, Pacurar Maria matematikatanár, valamint a két anyuka is.  A nagy megmérettetésen több, mint 800 gyerek vett részt.

A háromnapos rendezvény legfontosabb  eseménye a csütörtök délelőtti verseny volt, amit a feladatok közös megoldása követett, majd bőséges kínálat volt a különböző programok között: Székesegyház meglátogatása, Csontváry múzeum, Victor Vasarely képtár, Zsolnai múzeum, Akvárium-terrárium, fagyizás, majd az Árpád Fejedelem Gimnáziumban szervezett játszóházban vehettek részt, ahol a Csodák Palotája színes kísérleteit élvezték legjobban.

A megnyitó és a záró ünnepség is az ExpoCenter központban volt megtartva, ami egy korszerű rendezvénykomplexum, szerkezetileg a sátorépítészet Magyarországon egyedülálló, innovatív példája. Bár a mieinknek nem sikerült a díjazottak közé kerülniük, hatalmas lendületet adott számukra a verseny, hogy ezután még nagyobb érdeklődéssel és lelkesedéssel kutassák a matematika rejtelmeit.

 

                                                                                                                                          Tudósító: Boros Emília tanítónő


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator