Óteleki testvérosztály látogatása két keréken

Óteleki testvérosztály látogatása két keréken

    Június 4-én a VII.A osztályközösség, kísérő nagydiákok és tanáraik társaságában kerékpárra pattantak és elindultak Ótelek irányába, hogy meglátogassák testvérosztályukat.
    A 37 km hosszú biciklizés nem bizonyult túl nagy kihívásnak a bartókos diákoknak - mindannyian ügyesen, a szabályokat betartva és egymásra figyelve tekertek. 
    Ótelekre érkezve a helyi iskolában egy közös bográcsozásra került sor az óteleki és temesvári diákokkal és tanárokkal, majd ismerekdő - és társasjátékozás következett. Lefekvés előtt egy gitáros közös énekléssel, hálás szívvel zártuk a napot.
    Péntek reggel a diákok mindannyian iskolába mentek, ugyanis rendes iskolai tanításon vehettek részt Óteleken. Az első óra egy izgalmas történelem óra volt, Fodor Enikő tanárnő irányitásával, ahol a gyerekek csoportmunkában dolgoztak. Következett egy román nyelvtan óra a helyi román szakos tanárnővel, majd Balla Tamás tanár úr a trianoni békekötésről és annak következményeiről beszélt a diákoknak.
    Ezt egy földrajz óra követte, ami keretén belül a diákok a korpiramis fontosságáról tanulhattak Kiss-Pataki Endre tanár úrral.
Az iskolai nap után a diákok ellátogattak a Szent Kereszt Otthonba, ahol Patakfalvi - Nagy József mesélte el, hogyan működnek a Böjte atya féle otthonok. Az óteleki látogatást egy közös szentmise zárta ft. Heinrich József papbácsi jóvóltából. Egy közös ízletes pizzázás után a temesvári csapat ismét biciklire pattant és élményekkel, barátságokkal, pozitív benyomásokkal gazdagodva, hálával a szívűnkben, hogy létezik egy Ótelek, hogy léteznek jó akaratú magyar emberek, tekertünk vissza Temesvárra.

    Köszönetet mondunk a támogató szülői közösségnek, ft.Heinrich József óteleki plébánosnak, az Óteleki Általános Iskola vezetőségének, tanárainak és diákközösségének, a Szent Kereszt Otthon vezetőinek, a Bartók Béla Elméleti Líceum vezetőségének és tanárainak. Köszönjük Fodor Enikő, Balla Tamás, Kiss-Pataki Endre tanároknak, Bányai Elíz, Szabó Anita és Almássy Csongor diákoknak az építő és lelkes jelenlétet!


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator