II. Erdélyi Tehetségnap

II. Erdélyi Tehetségnap

Június 12 és 14 között megszervezésre került a II. Erdélyi Tehetségnap, Székelyudvarhelyen, ahol az V-es Stan Lilla Alíz és a VI. osztályos Orosz Katalin képviselte iskolánkat, Salat Beáta, magyar tanárnő kíséretében.

Rövid beszámolójuk a hétvégéről:

Pénteken sok játékkal fűszerezett, 10 órás, jó hangulatban eltöltött utazás után érkeztünk meg Székelyudvarhelyre, a Tamási Áron Gimnázium bentlakásába, ahol elszállásoltak minket egy szép, nagy szobába. Ezután városi séta következett. Kísérő tanárnőnk kalauzolásával bejártuk a város főbb pontjait. Voltunk a Szoborparkban, a városi nagyparkban, ahol mesekuckótól-Elek apó kútjáig mindent megnéztünk, végigjártuk a Mezítlábas sétálóparkot. Ezután meglátogattuk a Tomcsa Sándor Színházat, ahol Botár László tárlatát tekintettük meg, ugyanakkor a fagyizás sem maradt el. A séta során megismertük a várost, ami nagyon megtetszett nekünk.

Szombaton június 13-án került sor a II. Erdélyi Tehetségnapra, ahol mi képviseltük iskolánkat. Kati: bemutattam legjobb eredményeimet, Lilla: erdélyi népdalokat énekeltem. Nagyon sokszínű napnak lehettünk részesei, mivel sok tehetséges diáktársunk előadásán vettünk részt. Kórust, szavalatokat, mesemondást hallhattunk, logikai játékokat tanultunk, robot készítőkkel ismerkedtünk meg, megtanultuk, hogyan lehetne kevesebb erdőirtással tüzelőanyaghoz jutni, megtanítottak arra, hogy hogyan nyerjünk egy autót egy kecske helyett, megismerhettünk egy népi kiszenekart, és ami a legjobban tetszett nekünk az a homokrajzolás volt. A sok tehetséges diák megismerése után egy történelmi előadást hallgattunk meg Székelyudvarhelyről és nagyjairól. Ezután újra sétálni indultunk és meglátogattuk a Tamási Áron Gimnáziumot, a Székelytámadt várat és a Ferencesek templomát. Persze a fagyizás elengedhetetlen része volt a sétának ismét. A tartalmas napot egy gálaműsor zárta, amin fuvola és néptánc előadásokat csodálhattunk.

Vasárnap reggel elköszöntünk a bentlakás udvarán élő mókustól is és újra nekivágtunk a hosszú útnak, ami ismét hamar eltelt a játékokkal és a hosszas beszélgetésekkel. Örülünk, hogy részt vehettünk ezen az eseményen.

Összességében elmondhatjuk, hogy nagyon jól éreztük magunkat és várjuk a lehetőséget, hogy újra visszamehessünk Székelyudvarhelyre.

















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator