A KIS CSERKÉSZEK bejáró-tábor

A KIS CSERKÉSZEK bejáró-tábor

         Az idei évben lehetőség nyílt arra, hogy tanulóinknak a nyári szünetben szórakoztató programokat szervezzünk. Így az elemi iskolás gyermekek egy csoportja már a vakáció első hetét ügyesen kihasználták, hisz bejáró- táborban vettek részt, melynek témája a cserkészet volt. Mivel a gyermekek különböző osztályokból voltak, alkalmuk adódott  ismerkedésre, barátkozásra. Megtanulták és gyakorlatba is ültették a cserkészet fontosabb szabályait, a cserkész himnuszt és az indulót. Minden reggel lelkiismeretesen köszöntek cserkész módra, bal kézzel fogtak kezet, majd a jobb kezükkel tisztelegtek  „Jó munkát!” kívánva  egymásnak.

          A hét folyamán a gyerekek többféle izgalmas tevékenységen vettek részt, éspedig:  séta  a Bega parton, ahol megfigyelték  az ott élő növényeket, halakat és madarakat; kövecskedobáló és szaladóverseny; a cserkészek címerének készítése; séta a Botanikus parkban-ahol közösségépítő játékokat játszottak;  Kincskereső- játék- hisz fontos, hogy a cserkészek tudjanak tájékozódni a jelek szerint; bábok készítése; mesék dramatizálása .  A tevékenységek sorát  fagyizással és díjkiosztással zártuk.

Gyorsan teltek a napok, a színes program alatt röpült az idő s bár az időjárás néha kedvezőtlen volt,  nem szegte meg a kis cserkészek vidám kedvét. Gyermekek és tanítók egyaránt elmondhatjuk, hogy  tartalmas hétre tekinthetünk vissza s kíváncsian várjuk a második Cserkész-tábort.

 

                                                               Szilágyi Emilia és Milos Edit tanítónők                                                                                                     


























Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator