Tanévnyitó szentmise

Tanévnyitó szentmise

 

Vezesse lépteidet az Isten!

Az idei tanévnyitó is elmúlt. Mi, diákok nemcsak az iskolában ünnepelhettük vagy sajnálhattuk, hogy a nyár véget ért, hanem iskolai tanévnyitó után összegyűltünk a temesvár-józsefvárosi katolikus templomban. A szentmise számunkra nagyon érdekes volt, hiszen Szilvágyi Zsolt papbácsi mellett minden résztvevő aktívan kivette részét a közös imádságból.

Lelkesedéssel és bátorsággal énekeltünk, ministráltunk és felolvastunk. A szervező tanárok az iskolai év jelképeként az utat választották. Néhány diák a papbácsi segítségével az iskoláról, mint útról beszélt. Az út az, ami megtanít döntést hozni, magában hordozza a legszebb kincseket, a kezdetet, az örömöt, a döntést, a célt, az útitársakat, a jó felszerelést, a kitartást s felelősségre tanít bennünket a szabályok által. Ha mindez megvan, Isten vezeti lépteinket s elérjük a célunkat.

Könyörgéseinket mi olvastuk föl, melyek most ősszel többnyire a tanévről s a gyermekekről szóltak.

A VI. B osztályos diákok szimbolikus tárgyakat mutattak be az Úrnak, mint például a széket, mely azt jelképezi, hogy mindenkinek megvan a saját értéke úgy az osztályban, mint iskolában, mint a földön, s nincs két egyforma ember. Majd az iskolatáska következett melyre nap, mint nap szükségünk van, s csupa olyan dolgokat tartalmaz, melyek jellemeznek minket. A mikroszkóp egy szabad szemmel láthatatlan világot mutat be, s ez által fölébreszti a tudás és a kíváncsiság iránti vágyunkat. A földgömb, mellyel arra kértük a Jóistent, hogy oltalmazzon minden gyermeket, akik iskolába járnak s azokat is, akiknek ez nem adatik meg. A napló által a kudarcainkat és sikereinket ajánlottuk föl. Végül a társasjáték következett, ami a barátságot, s a barátokkal töltött jókedvű időt szimbolizálta, mert hát az élet barátok nélkül olyan, mint a kert virágok nélkül.

A szentmise végén mindenki áldást kapott, hogy gazdag és sikeres tanévet zárhasson, majd a templomból távozva egy-egy könyvjelzőt kaptunk, amin ez a mottó szerepel “Vezesse lépteidet az Isten”.

                                                                                                    Szabó Judit Nóra, VII. B osztály


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator