Szegedi történelemversenyen a nyolcadikosok

Szegedi történelemversenyen a nyolcadikosok

Pénteken, november 6-án, reggel indultunk el a VII. Görgey Artúr Történelemversenyre, amit a szegedi Tisza-Parti Általános Iskolában rendeztek. A Bartók Líceumból, a VIII.A osztályból, két csapat indult: az Őrült kalaposok (Anka Erika, Győrfi Krisztina, Győrfi Noémi) és a Szőke hercegek (Gergely Róbert, Morocza Zoltán, Jakab Lóránd). Mindkét csapatot Balla Tamás tanár úr készítette fel. Hangulatunk nagyon vidám volt, hiszen sokat tudtunk a Rákóczi szabadságharcról, ezért kíváncsian vártuk a versenyt! Nem zavart a köd sem, amely egész utunkat végig kísérte.

Megérkezésünk után városnézéssel fogadták a határon túli csapatokat, majd koszorúztunk a Rákóczi szobornál. Következett a verseny, ahol négy feladatlapot kellett kitöltenünk egy óra alatt! Amíg a zsűri kijavította a dolgozatokat, mi egy érdekes bemutatón vettünk részt a Rákóczi szabadságharccal kapcsolatosan. Nagyon nagy volt a konkurencia, hiszen egész Magyarországról jöttek a versenyre, sőt Délvidékről is érkeztek versenyzők. A 65 csapatból az első hat csapat kapott értékesebb jutalmat.

Egyik csapatunknak sem sikerült bekerülni az első hat közé, de így utólag is elégedettek vagyunk, hiszen sokat tanultunk a verseny kapcsán és maga a verseny és a szegedi út is nagy élmény volt.

 

Győrfi Noémi, VIII. A.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator