Középiskolások Hosszú Hétvégéje Kolozsváron

Középiskolások Hosszú Hétvégéje Kolozsváron

2015. november 20-22 között iskolánk tizenkettedikes diákjainak egy csoportja részt vett a Középiskolások Hosszú Hétvégéjén, a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen, Kolozsváron. A hétvége célja az volt, hogy több információt tudjunk meg az egyetemekről, szakokról, valamint a kolozsvári egyetemisták életéről.


Pénteken a hosszú utazás után közösen részt vettünk a rendezvény megnyitóján az egyetem főépületében, majd egy előadáson az Olimpiákról. Az ebédet követően választható programokon vettünk részt: volt, akit a filozófia és esztétika témakörei érdekeltek, s volt aki a fizika témájában mélyült el. Este megtekintettünk egy filmet, amelyet a tudományegyetem film és média szakosai készítették.


Szombaton is fakultatív programokon vettünk részt, mindenki a saját érdeklődési körének megfelelően: interaktív városnézés, kreatív szeminárium a bölcsészkaron, a fotó és média tanszék ismertetése, gazdasági szimulációs játék, matematika és informatika kar bemutatása. Este közösen részt vettünk egy színházi előadáson, amelyet a színművészi szak másodéves hallgatói mutattak be.


Vasárnap a Kolozsvári Magyar Diákszövetség bemutatóján vettünk részt, amely a kolozsvári egyetemi diákszervezetek ernyőszervezete.


Mindenképpen hasznos hétvége volt, és alkalma volt érdeklődni minden téren annak, aki ebben a városban szeretné folytatni tanulmányait.


 


Szabó Anita, XII M.I.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator