XVII. Pedagógusok Fóruma

XVII. Pedagógusok Fóruma

Iskolánk adott otthont szeptember 28–30. között a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa  (CSTIT) és Hargita Megye Tanácsa által szervezett  XVII. Pedagógusok Fórumának. A rendezvényen  30 székelyföldi és 15 bánsági magyar pedagógus vett részt. Házigazdaként Szilveszter Ibolya aligazgató üdvözölte a csíki és helybéli pedagógusokat: „A környék egyetlen magyar tannyelvu oktatási központjaként a céljaink közösek, ezért érdemes közösen dolgoznunk és gondolkodnunk.”
A találkozó célja elsosorban az ismerkedés volt, hogy a két megye pedagógusai megismerjék egymás mindennapjait, nehézségeit, megosszák tapasztalataikat. Az elmúlt évben tizenegy Temes megyei és Hargita megyei tanintézet kötött testvériskolai kapcsolatot egymással.
Kiss Ferenc Temes megyei tanfelügyelo  a megye népességérol, az itt élo kisebbségek számbeli alakulásáról számolt be, ismertette a Temes megyei iskolahálózatot, valamint a Bartók Béla Líceumot. Tasi Ottilia az iskola nyelvi hatáserősítő programjairól, az itt zajló játszóház-programjairól beszélt. Hátsek Kinga arról tartott eloadást, hogyan lehet játszva tanulni a román nyelvet. A kézmuves-tevékenységek mellett a résztvevoknek lehetoségük adódott Temesvár nevezetességeinek meglátogatására is.
A XVII. fórumot Hargita Megye Tanácsa társszervezoként, a Hargita Megyei Nevelési és Eroforrás Központtal együttmuködve támogatta, a rendezvény Hargita Megye Tanfelügyelosége, a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége szakmai támogatásával valósult meg.












Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator