Szabó Liza dicséretben részesült a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen!

Szabó Liza dicséretben részesült a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen!

A Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt 1992 óta rendezik meg azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence magyar anyanyelvű diákjai összemérhessék tudásukat. Helyszíne évenként változik, minden második évben valamely határon túli magyarlakta területen szervezik meg. E rangos nemzetközi megmérettetést három fontos tényező mozgatja és köti össze: az anyanyelv, a matematika szeretete és tisztelete, valamint a találkozókon születő vagy megerősödő barátságok. A Nemzetközi Magyar Matematika Verseny lehetőséget ad az egységes magyar matematikai nyelv megteremtésére, a szabadidős programjának szerves részét képező kirándulások pedig alkalmat adnak a különböző országok magyarlakta tájainak, kultúrájának, történelmének és szokásainak megismerésére.
Az idei tanévben a Budapesten szervezték meg a 25. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt március 12-16. között. A versenyre mintegy 240 középiskolás diák és 70 tanár érkezett Magyarországról, Délvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből.
Az erdélyi csapatnak két tizedikes diákunk is tagja volt: Szabó Liza és Szász Tamás, kísérő tanáruk Pacurar Mária, matematika tanáruk Nemes András. A rangos megmérettetésen Szabó Liza az idei évben is eredményesen vett részt: pontszámával dicséretben részesült a nemzetközi versenyen. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator