IV. Kecskeméti Matematikai Tehetségnap

IV. Kecskeméti Matematikai Tehetségnap

 


Május 21-én, szombaton került sor a IV. Tehetségnap megszervezésére Kecskeméten, a Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskolában. Szervezők a kecskeméti Mategye Alapítvány. A rendezvényen összesen 163 csapat indult, zömében anyaországiak. Temesvár négy csapattal képviselte magát:
Kisbaglyok (Csiszér Attila, Benedek Dávid, Jacob Roland, Szász Dávid), Számkedvelők (Firu András, Kuglis Albert, Lengyel Miklós, Mátyás Krisztián), Cincogi (Balog Szandra, Fóris András, Kiss Ervin, Máthé Laura) és Seprűnyél (Baricz Márk, Kiss Sára, Szabó Abigél, Varga Nóra).
A rendezvény három részből állt.
- A IV.Kecske Kupa Csapatverseny, ahol játékos (de nem könnyű!) matematikai-logikai feladatokat kellett megoldani, négy témában (Kecskeszámtan, Kecskegebra, Kecskemetria, Kecskegyetem), folyamatos nehézségi szintemeléssel.
- Az iskola udvarán levő táblákra kirakott feladatokat lehetett megoldani, majd a megoldásokat leadni a zsűrinek, aki helyes válaszért kecskegarasokat adott.
- Végül a tehetségnap során a különböző feladványokkal és a Kecske Kupán szerzett garasokkal árverést tartottak a gyermekeknek: volt aki édességet, volt aki könyvet, vagy játékot hozott haza. Valójában a fődíjat, egy élő kis kecskét szerettek volna, de nem jött össze.
A csapatokat Păcurar Mária és Virginás-Tar Judith tanárok kísérték el.
Emlékezetes, vidám, igazi kecskeméti élményt hoztunk magunkkal!
                                                                                                            Păcurar Mária - matematikatanár


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator