Közép-európai tanulmányi út - 5 ország, 1800 km és egy lelkes, vidám bartókos csapat

Közép-európai tanulmányi út - 5 ország, 1800 km és egy lelkes, vidám bartókos csapat

Május 19-22. között közép-európai tanulmányi úton vett részt iskolánk harmincnyolc diákja (VIII. A, VIII. B, IX. MI-BK, X. TT, XII. MI osztályok). Az öt országon áthaladó útvonal témája a mesélő történelem volt. Elsőként Krakkó hangulatos utcáit fedeztük fel, élmény volt a Wawelt bejárni, a Visztula-parton sétálni, Európa legnagyobb középkori főterét látni. Másnap az Auschwitz-Birkenau Emléktábor a történelem egyik legsötétebb korszakát idézte fel. A négy órás látogatás alatt a csoportok idegenvezetői a diákok nyelvén magyarázták el a történteket, minden kérdésre nyitottan válaszoltak.
Délután, Wadowiceben Szent II. János Pál szülőházát néztük meg a nyugodt lengyel kisvárosban.
Az utolsó két nap Bécs utcáin élő történelemórán vettünk részt Martin Roth és iskolánk volt diákja, Kós Tímea lelkes irányításának köszönhetően. A Hofburg patinás épületei mellett díszes szecessziós és modern épületek körül vezetett a sétánk. A schönbrunni kastély termei pedig I. Ferenc József és Sissi császárné mindennapjaiba nyújtottak betekintést.
A négy nap alatt a diákoknak alkalmuk volt az európai nagyvárosok hangulatát megismerni, a különböző országok színeit megcsodálni és aktívan gyakorolni az angol és a német nyelvet. Diákjaink több alkalommal dícséret kaptak kifogástalan viselkedésükért és idegennyelvtudásukért.
Élményekben, tudásban és lelkiekben gazdagodva, feltöltődve érkeztünk haza!
A csapatirányítók Floca Sarolta, Halápi Margit és Tibor, K. Pataki Adél, Molnár Tímea-Imola, Szilveszter Ibolya voltak.



Köszönjük a szülőknek, iskolánknak a támogatást, a diákjainknak a közös, szép élményeket!



Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator