Óvodás anyanyelvi bejárótábor

Óvodás anyanyelvi bejárótábor

Június 27 – július 1. között került sor az Óvodás anyanyelvi bejárótáborra a Bartók Óvodában. A táborban 23 gyermek vett részt a temesvári 2-es Napköziből, a temesvári 26-os Napköziből és a Bartók Óvoda két csoportjából.

A gyerekdalok, a mondókák, a ritmusgyakorlatok, a magyar népmesék olvasása és megnézése, és a kommunikációs gyakorlatok az anyanyelven való szép, kifejező, hangsúlyos beszédet gyakoroltatták és fejlesztették.

A hét elején népi gyermekjátékfűzést és népi gyerekdalokat tanultunk, amit a hét végére önállóan előadtak a kis óvodások. Interdiszciplináris foglalkozások folytak a tábor során: modellezés minták alapján (mimika, nyári gyümölcsök, fák), mondókázás, térbeli tájékozódás, számolás, testséma kialakítása babzsákkal, színfelismerés, párosítás, kombinatorika, összehasonlítás méret szerint, válogatás, halmazalkotás, vizuális észlelés és párosítás nyári gyümölcsökkel és zöldségekkel, vízi és szárazföldi állatokkal, évszakokkal.

Kézműves műhelyek egészítették ki az interdiszciplináris foglalkozásokat, amelyeken zselészappant, léggömböt, esernyőt, fagyit készítettünk különböző technikákkal és anyagokból.

Naponta kiállítás készült a munkákból, amit a szülők nagyra értékeltek. A foglalkozások több gyermek számára újdonságot jelentettek, örömmel kapcsolódtak be a tevékenységekbe.

A programot a Communitas Alapítvány és a Bartók Béla Elméleti Líceum támogatta.

Szabó Angéla és Molnár Kármen óvodapedagógusok














Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator