II. Százszorszép Néptánctábor Kengyeltón

II. Százszorszép Néptánctábor Kengyeltón

 


Az elmúlt héten, 2016. június 28 és július 2-a között szerveztük meg immár második alkalommal a Százszorszép néptánctábort a festői tájakkal körülvett Kengyeltón. Az ötnapos tánctáborban a gyermekek dél-alföldi csárdás és friss csárdás lépésekkel ismerdedtek meg valamint e tájegységhez kapcsolódó népdalokat tanultak.


 A napi hat óra táncolás mellett fontosnak tartottuk, hogy jusson idő a pihenésre, ismerkedésre, barátkozásra és a játszásra is. Első nap tettünk egy rövid sétát a faluban, hogy a gyermekek megismerhessék a horvát házak sajátosságait, majd ezt követte a jól megérdemelt fagyizás. Második nap délután egy rövidebb túrázásra indultunk el a közeli dombokra. Jókedv, kacagás és mókázás koronázta a hangulatot. Fáradtan, de örömteli szívvel  érkeztünk vissza  a szálláshelyre. Harmadik napon az esti programból nem hiányozhatott a sportvetélkedő sem, ahol a gyermekek bebizonyították, hogy mindenki ügyes valamiben: ki ugrókötelezésben, ki célbadobásban, ki zsákbaugrásban, ki pedig egyensúlyozásban. Utolsó este úgy feküdtünk le, hogy előbb mindenki részt vett az immár hagyományossá vállt „Ki mit tud?” versenyen. Sok érdekes produkciót láthattunk, amit a gyermekek vastapssal jutalmaztak. Egyéni és csoportos bemutatók színesítették az estet. Láthattunk breakdance, baranta, foci és moderntánc bemutatókat, hallhattunk szép szavalatokat, énekeket, furulyázást, nevethettünk közös viccmondásokon. Szombaton még átismételtük a héten tanult lépéseket, megebédeltünk és elindultunk haza.


          Úgy érezzük, hogy az öt nap alatt a gyermekek nemcsak egy új tánc lépéseit sajátították el, hanem  lelkiekben gazdagodva nagyon sokat tanultak egymástól is, szoros barátságok kötődtek, megtanultak egymással elnézőbbek, elfogadóbbak lenni, valamint a pontosságra is odafigyeltek.


          Köszönettel tartozunk Pál Krisztina tanító néninek, aki oroszlánrészt vállalt a csapatépítő játékok megszervezésében, lebonyolításában valamint Nagy Áronnak, aki a lépések megtanításában segített nekünk.


 


                                           Tamási Emese és Kele Lídia


                                                  csoportvezetők


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator