VIII. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábor

VIII. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábor

   Idén már 8. alkalommal rendezték meg Zsobokon az Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábort, mely a résztvevők nyelvkészségét, helyes beszédét segíti továbbfejleszteni.
    Az egyhetes tábor első napjától kezdve délelőttönként szakmai előadásokat tartottak neves magyarországi és hazai előadók. Minden délelőtt átlagban három előadás edzette figyelmünket, ezek adták a tábor magvát. Tanulhattunk a moldvai magyar tájnyelvről és beszélőiről, a vers multimediális kommunikációs lehetőségeiről, a nyelvművelésről, a kiejtés kérdéseiről, betekintettünk az Ady és Dsida-versek világába, Kós Károly munkásságába, játszottunk, kézműveskedtünk.
    Délutánonként ismerkedtünk a faluval, sikerült megtekinteni egy kalotaszegi tisztaszobát is, valamint ellátogattunk Tordaszentlászlóra, a tordai sóbányába, illetve a tordai hasadékba. Volt még csapatverseny, ki mit tud, anyanyelvi játékok, filmnézés és sok-sok beszélgetés.
    A táborvezetők szerint idén büszkélkedhetett a tábor a legnagyobb létszámmal: 28-án voltunk, ebből 9 fiú, ami szintén rekord! Köszönöm az iskolának a lehetőséget, hiszen nagyon jól éreztem magam.
                                                                     Cziprián-Kovács László


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator