Görgey Artúr történelemverseny a határon túl

Görgey Artúr történelemverseny a határon túl

     Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg Szegeden, október 28-án a Görgey Artúr történelemversenyt, amelyen iskolánk már kezdetektől fogva részt vesz. Míg az elején regionális kis versenynek indult, amelynek a szegedi Tizsa-parti Általános Iskola adott otthont, addigra mára már nemzetközivé nőtte ki magát, a magyarországi iskolák mellett, Szerbiából, Romániából és Lengyelországból is voltak versenyző csapatok. Mi két nyolcadikos csapattal vettünk részt az idei versenyen, a csapatok tagjai Baritz Márk, Orosz Katalin és Kis Sára, valamint Boros Titusz, Némedi Csaba és Varga Dávid. A verseny tematikája a magyar-lengyel kapcsolatok voltak.A külföldi csapatok programja egy városnézéssel kezdődött, amelyet az ottani diákok vezettek. Ami leginkább megragadta a fantáziánkat az a tiszavirág-jelenség.
Ebéd után elkezdődött a verseny, ahol két feladatlapot kellett kitölteni. Volt arckép- felismerés, kiegészítős vagy olyan, ahol időrendi sorrendbe kellett tenni az eseményeket. Voltak olyan részek, amelyeket majdnem tökéletesen megoldottunk, de olyan feladatok is, ahol gyengébben teljesítettünk.A több mint hatvan csapatból a középmezőnyben végeztünk.
    Zárógondolatként egy kellemes napot tölthettünk Szegeden, jobban megismerhettük a magyar-lengyel kapcsolatokat! Köszönjünk Balla Tamás tanár úrnak, hogy részt vehettünk a versenyen. A kisebbeknek pedig üzenjük, hogy már lehet készülni a jövő évi versenyre, amelynek témája az 1848-49-es szabadságharc.







Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator