Élmények a Partiumi sétáról

Élmények a Partiumi sétáról


Szeptember 25-27 között volt életem első Rákóczi Szövetséges élményem, amikor is még négy bartókos diákkal, Kádár Julival, Vicze Julival, Rácz Hermivel, Szolcsik Edivel és kísérő tanárunkkal, Balla Tamással részt vettünk a Partiumi Séta kiránduláson. Temesvárt egy gerhardinumos diákcsoport is képviselte, akikkel sikerült összebarátkozni.
Péntek hajnalban keltünk és indultunk Várad felé, hogy csatlakozzunk a többi résztvevőhöz, összesen majdnem százan voltunk. Igaz, hogy koromsötét volt és fáradtak voltunk, hiszen utazás előtt az ember sosem alszik túl sokat, de függetlenül ettől sokat nevettünk az úton és nem aludtunk egy keveset sem!
Az első komolyabb megálló Nagyszalonta volt, Arany János szülővárosa. Megnéztük az Arany János Múzeumot és a nevezetes Csonka tornyot. Nagyon viccesen és érdekesen mutatta be a múzeumigazgató Arany János életét és munkásságát, párhuzamot vonva a facebookkal és más mostani tini tevékenységgel. Amikor arról mesélt, hogy Nagyszalontát a hajdúk alapították még a XVII század elején, akkor Szolcsik Edi volt a hajdú, sportos külseje miatt!
Este Aradra értünk, ahol az est folyamán engedélyt kaptunk, hogy elmenjünk az Edda koncertre. Igaz, hogy már nem mai együttes, de fantasztikus hangulatot varázsoltak és a szemerkélő eső sem zavart, hanem csak növelte a hangulatot. Gondolom ezért mondják, hogy a rock és a gyémánt örök!
Másnap koszorúztunk az aradi Szabadság-szobornál, majd elmentünk Világosra, ahol megnéztük a Bohus kastélyt és ennek múzeumát! Este Temesvárra értünk, ahol, mint házigazdák segítettünk a vacsora felszolgálásánál.
Utolsó nap, vasárnap istentiszteleten, illetve misén vehettünk részt, majd megkoszorúztuk a 89-es forradalmi emlékhelyet.   
Remélem ebből a beszámolóból is kitűnik, hogy nem bántam meg, hogy csatlakoztam a Rákóczi Szövetséghez iskolai csapatához, hiszen új barátokra tettem szert! Mindekinek csak ajánlani tudom!

Almássy Eszter, IX BK



Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator