Ady Endre Szavalóverseny

Ady Endre Szavalóverseny

November 18-19 között megrendezésre került a XIII. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny Nagyváradon. Iskolánkat két diák képviselte az idei évben, a IX-X osztályos kategóriában Győrfi Krisztina, XI-XII osztályos korcsoportban pedig Bodnár-Végh Krisztina-Boglárka, az utóbbi versenyző kategóriájában az RMPSZ különdíjában részesült.

Számomra élmény volt ez a verseny, mivel a legjobbaktól tanulhattam és felejthetetlen emlékekkel gazdagodtam. Kiemelném a péntek esti Dsida Jenő-életút és versösszeállítást Marosán Csaba kolozsvári színművész előadásában, valamint a szombat délelőtti mézeskalács-készítést és -díszítést, illetve az Ady Endre Elméleti Líceum két diákjának Félálmaink című darabját.

A szép beszéd és a szövegtudás mondhatni alapdolog egy szavalóversenyen. Alap, de nem elég... Előadásmód, arckifejezés, szövegmegértés, megjelenés... – néhány dolog azok közül, amire Tokai Andrea temesvári színművésznő tanított minket. Ezért sok köszönettel tartozunk a színésznőnek, általa egy újabb szintre léphettünk a felkészülés időszakában. Nem utolsó sorban köszönöm Balla Lóránt tanár úrnak és Bakó Ágnes tanárnőnek, hogy elkísértek bennünket erre a versenyre, támogattak és hozzájárultak ahhoz, hogy felejthetetlen két napot töltsünk Váradon.

Győrfi Krisztina
Bodnár-Végh Krisztina-Boglárka


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator