Márton napi vigadalom a Rákóczi Szövetség szervezésében

Márton napi vigadalom a Rákóczi Szövetség szervezésében

     November 11-15-e között, lehetőségünk volt részt venni a Rákóczi szövetség által megszervezett Márton napi vigadalom programon. Ezen a programon azok a diákok vettek részt, akik a közélet érdekében aktívan részt vesznek az iskola különböző programjaiban. Igen izgalmas, tanulságos, felejthetetlen napokat töltöttünk el. Negyven diák indult útnak Kiss Pataki Adél, Jakabházi Maria, Halápi Margit és Nemes András tanárok kíséretében.
     Első nap, pénteken a megérkezés után regisztráltunk, ezt követően pedig megtisztelő volt számunkra, hogy részt vehettünk az idei Klebensberg-díj átadásán, amelyet Jókai Anna írónő kapott meg. Az estét egy ismerkedési programmal zártuk, ahol számos interaktív játékban vettünk részt.
     Szombaton ellátogattunk az Esztergomi Bazilikába, megismerve a hely gazdag történelmi hátterét. Ezt követően Visegrádon a Mátyás Király múzeumot tekintettük meg. Vacsora után a Hagyományok Házában szervezett rendezvényekbe nyertünk betekintést.
     A következő nap a Magyarság Házába mentünk és itt a „Mi, magyarok” interaktív kiállítást néztük meg. Majd az Országházába mentünk, ahol Gulyás Gergely úrral, az országgyűlés alelnökével találkozhattunk, majd egy parlamenti bemutató körút következett. A továbbiakban a 20. század borzadalmaiba pillanthattunk bele a Terror Házában keltett hangulat által.
    Utunkat folytatva, Kecskemétre mentünk, ahol a Cifrapalotában érdekes kiállításokon vettünk részt. Ebéd után Ópusztaszerre érkeztünk, ahol a Nemzeti Történeti Emlékparkban néztünk körül. Szeged mellett a tanulmányi út zárása alkalmából Tradicionális vacsoraestet szerveztek nekünk. Másnap a szegedi városnézés után a gyulai várfürdőben töltöttük a hátralevő időt.
    Az út ismeretekben, érzésekben és élményekben egyaránt gazdagított. Köszönjük a meghívást, a lehetőséget és a szervezők odaadó munkáját.



                                                             A csapat nevében Fazakas Szilvia és Paduraru Silvia



Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator