Implom József helyesírási verseny

Implom József helyesírási verseny

Február 2-4. között került sor az Implom József helyesírási verseny 9. országos szakaszára Sepsiszentgyörgyön, ahol a Bartók Béla Elméleti Líceum két diákja, Cziprián-Kovács László és Gergely Róbert, valamint a Gerhardinum Teológiai Líceum tanulója, Filipas Antónia vett részt.

A fárasztó, több mint tíz órás vonatozás csütörtök reggel kezdődött, majd Brassóba érkezve busszal vágtunk neki úticélunk, Szentgyörgy felé. A verseny előtti este ismerkedéssel és barátkozzással telt, mélyen belül azonban mindenki izgult a verseny miatt, ugyanis elég tapasztalt konkurenciával találtuk szembe magunkat.

A 69 diáknak és kísérőiknek másnap, pénteken 10-kor megnyitották a versenyt a Mikes Kelemen Főgimnáziumban, felolvasták a versenyszabályzat leglényegesebb tudnivalóit, és felhívták figyelmünk, hogy idén még a 11. helyesírási szabályzat szerint versenyzünk. 11-kor megkezdődött a verseny a tollbamondással, ami gyorsírási versenynek is elmenne, rövid pihenő után a feladatlap megoldása következett, mely első látásra könnyűnek tűnt, utólag kiderült, nem is volt olyan egyszerű, mint ahogy gondoltuk. Este a színházban megnéztünk egy színdarabot a mai fiatalság problémáiról.

A szombati kiértékelőn mindenki felismerte tudott vagy nem tudott hibáit, megnéztük a feladatlapokat, gratuláltunk egymásnak. Ezek után mély levegőt vettünk, majd hazaindultunk.

Eredmények: Cziprián-Kovács László 39. hely, Gergely Róbert 47. hely, Filipas Antónia 68.hely.

Gratulálunk nekik!

Cziprián-Kovács László


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator