,,Kapcsolódj be te is!" szegedi ifjúsági találkozó

,,Kapcsolódj be te is!" szegedi ifjúsági találkozó

Július 6-a és 9-e között a Bartók Béla Elméleti Líceum 8 diákjai részt vett a ,,Kapcsolódj be te is!" szegedi ifjúsági találkozón, mely a szociális érzékenység fejlesztését tűzte ki célul.

A program eredetileg Németországban, Dortmundba indult, majd nagyon hamar elterjedt már országokban, városokban is, köztük Magyarországon, Szegeden is. A program alapgondolata az, hogy ha a fiatalok érzékennyé válnak a világ, a közösség szociális problémái iránt, akkor aktívan részt tudnak venni ezek megoldásában, a közösségépítésben és felelősek lesznek embertársaik iránt.

A szegedi projekt keretében egy olyan közös előadást állítottak színpadra a fiatalok Gen Rosso olasz együttes három tagjának (egy zeneszerző, egy koreográfus és egy énektanár) irányításával, amelynek témája a remény, a boldogság és az egymásra való odafigyelés. Az zenés, táncos, énekes előadást szombat este elő is adták a szegedi Dugonics téren. A KatHáz által szervezett találkozóról így írt Anka Erika, az egyik résztvevő: "Nagyon érdekes volt rész tvenni a programon, mivel számomra újszerű volt. Minden napot egy mottó jegyében indítottuk, amit este kiértékeltünk a kiscsoportos beszélgetéseken, megbeszélve azt, hogy ki hogyan élte meg ezt a nap folyamán. Igazi élmény volt együtt dolgozni az Olaszországból érkezett Gen Rosso tagokkal, majd az intenzív munka eredményét be is mutattuk a tábor végén. Az előadás sikeres volt, a tábor összességbe, pedig felejthetetlen. A hangulat, az emberek, az élmények miatt érdemes volt részt venni a találkozón.

Köszönjük mindazoknak, akik ezt lehetővé tették!"

Programfelelős: Băruță Kriszta iskolapszichológus

A csoport tagjai: Anka Erika, Berkes- Sherer Annabella, Erdei Gergő, Gergely Róbert, Halász Szabó Kewin, Kiss Denisa, Rácz Beatrix, Serb Dávid.







Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator