Gloria Victis

Gloria Victis

Október 21-e és 23-a között tanulmányi kiránduláson vehettünk részt a Rákóczi Szövetség meghívására 44 középiskolás diákkal. Élménydús programnak lehettünk a részesei.

Kiskunmajsán voltunk elszállásolva, a helyi ünneplésben is részt vettünk, majd onnan mentünk a budapesti főrendezvényre. Nagy örömünkre szolgált, hogy két jelenleg Budapesten tanuló volt bartókos diákunk, Szabó Anita és Vass Imola kísértek bennünket egész ottlétünk alatt. Türelemmel és nagy örömmel válaszoltak kérdéseinkre, szakértelemmel szereztek mindenről információt és nyújtottak segítséget minden probléma megoldásában. Kiskunmajsán az üdülőfaluba érkezve az élményfürdőbe mehettünk. Vacsora után rövid, de érdekes előadást hallgathattunk meg az 1956-os forradalom kapcsán, mely hasznos volt amiatt, hogy mindenki megérthette a program további részében történő eseményeket.

Vasárnap kora hajnalban reggeliztünk, majd a helyi romai-katolikus templomban rövid misével indítottuk a tartalmas napot, később pedig a kápolnában és a múzeumban hallhattunk és láthattunk érdekes dolgokat. 11,00 órakor elindultunk Budapestre, ahol mintegy 4000 fiatal gyűlt össze a Kárpát-medence minden vidékéről a Műegyetem aulájában tartott ünnepi megnyitón, az azt követő fáklyás felvonuláson, a Bem téri ünnepi megemlékezésen és koszorúzáson.

Hétfőn részt vettünk a helyi megemlékezésen, majd megköszönve házigazdáink szeretetét amivel gondoskodtak rólunk, elindultunk haza. Útközben meglátogattuk Szegeden a Móra Ferenc Múzeumot, majd a finom ebéd után elköszöntünk és estefele szerencsésen hazaérkeztünk. Bízunk benne, hogy a kirándulásokra jellemző hangulat és diákcsínyek emlékei mellett mindenki hazahozott szívében egy darabot abból a hazaszeretetből, emberségből, becsületből, amit ez a programsorozat nyújtott és hirdetett.

Köszönet érte a Rákóczi Szövetségnek.

Fazakas Enikő, dokumentációs tanár






























































Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator