Adventi családi nap az Eszterláncban

Adventi családi nap az Eszterláncban

Péntek este nagy volt a tolongás a Bartók Béla Elméleti Líceum dísztermében. Az Eszterlánc Kulturális Egyesület által működtetett tánccsoportok, az Aprókák, Tűzkerék, Százszorszép és az Eszterlánc táncosai szülőkkel és nagyszülőkkel együtt tölthettek el nagyon kellemesen, meghitt és jó hangulatú pillanatokat az egyesület által szervezett hagyományos családi napon.

A rendezvény kézműves műhelyekkel indult. Nem hiányozhatott a hagyományos mézeskalácsdíszítés Simonfi Piroska és Simonfi Noémi irányításával, akik népi motívumok rajzolására tanították a gyerekeket. Emellett volt ajtódísz készítés Barabás Mónika, Szabó Orsolya és Tóth Ildikó segítségével, karácsonyi asztaldísz készítése Balázs Alexandra és Szerencsi Krisztina gondos útmutatásával. Nagy érdeklődésnek örvendett az agyagozás, hiszen Soltész Theophil zsombolyai képzőművész valódi fazekaskorongján igazi agyagcsodák kerültek ki a gyermekkezek közül. Természetesen nem maradhatott el a kolbászkészítés sem. Ozsváth Patrick és Borzási Albert volt ennek nagy szakértője, irányításukkal fűszereztük, gyúrtuk, töltöttük a nagyon finomra sikerült kolbászt, melyet apukákból álló népes csapat sütött meg az udvaron. Ezt követően a Nagy Áron és Kele Lídia vezette táncházban együtt ropta a táncot gyerek, fiatal, szülő és nagyszülő, annyira, hogy a nagy díszterem igen-igen szűkösnek bizonyult a hatalmas jókedvtől. Végül pihenésképpen Nagy Áron és zenekara kíséretében hagyományos karácsonyi dalokat énekeltünk, majd elfogyasztottuk a nagy munkával készített ízletes kolbászt.

Nagy öröm volt megélni, hogy ebben a hatalmas Eszterlánc-családban mindenki jól érzi magát és megtalálja a helyét, a nagyok felnőttként segítenek már a kisebbek tanításában, irányításában, a szülők pedig lelkesen és türelmetlenül várják a következő hasonló rendezvényünket.

Berta Cyntia és Pál Tímea táncosok












Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator