A kedvenc állatom

A kedvenc állatom

A 2017-2018-as tanévben a Szivárvány csoport egyik igen sikeres heti témája A kedvenc állatom volt.

A szülői segítséggel összegyűjtött anyag alapján minden gyerek bemutatta a kiválasztott kedvenc állatát. Naponta 3-4 gyerek beszélt saját projektjéről csoporttársainak különböző módszereket használva: leírást, színezést, nyomtatást, fényképleírást, témához kapcsolódó könyvek bemutatását, maketteket.

A kiválasztott állat egyes esetekben háziállat, másoknál állatkertben látott kedvenc vagy titkon vágyott díszállat volt. Sok újdonságot tanultak a gyerekek egymástól, egymásról: a saját állat gondozásáról, a kis kedvencek szokásairól, a vadállatok élőhelyéről, különleges képességeikről, a csoporttársak bátorságáról, a kedvenc állattal való megismerkedésről.

Az összegyűjtött anyagok egész héten a csoportteremben maradtak. A gyerekek számontartották a feliratkozás napját. Akik már előadták a projektjüket szívesen meséltek még a következő napokon is a témáról, mutatták az elkészített munkájukat.

Számomra is ez a hét más volt. Új oldalról ismerhettem meg tanítványaimat és családjukat, mert olyan bemutatókat hoztak, amelyek az óvodai csoportteremben nem valósíthatóak meg, és amelyekre a napi beszélgetések során nem kerül sor.

Molnár Kármen óvodapedagógus




Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator