Bölcs diákok vetélkedő elődöntője Kolozsváron

Bölcs diákok vetélkedő elődöntője Kolozsváron

Bölcs diákok vetélkedő elődöntője Kolozsváron


A VIII. Bölcs diákok - országos szintű vetélkedőt "Kulturális sokszínűség" címmel szervezték meg ebben a tanévben. Az utolsó benevezési napra összeállt csapat ( Cziprián-Kovács László, Pricop Annamária, Serb Dávid és Gergely Róbert, valamint irányító tanáruk, Cziprián-Kovács Jolán) Vademecum néven versenyzett a 92 benevezett csapattal ősz óta a három forduló során.
A tanulók olyan kultúrákkal ismerkedtek, amelyek az évszázadok során kialakult népcsoportokra vonatkoznak és sajátos jellegük abból származik, hogy egy nemzethez tartoznak, viszont jelenleg nem egy ország határain belül élnek Európában.
A csapatok összesített eredményei után márciusban kiderült, hogy másodikok lettünk, és készülnünk kell a televíziós vetélkedőre. Az idei versenyanyag Mikszáth Kálmán, Kosztolányi Dezső, Munkácsy Mihály élete és munkássága, a Felvidék, Kárpátalja és Délvidék földrajza, látnivalói, híres emberei, valamint A Föld napjához kapcsolódó ismeretek voltak. Olvasnivalóként Mikszáth Kálmán Gavallérok című kisregényét kaptuk, melyből egy három perces jelenetet is be kellett mutatni. Ezenkívül egy kabalabaglyot is kellett készíteni, valamint kreatív feladatként egy használati tárgyat kizárólag újrahasznosított anyagokból. A verseny menete a tavalyihoz hasonló volt, villámkérdések, illetve betűrejtvény, feleletválasztós kérdések, drótnélküli telefon próbák is szerepeltek benne. És az eredmény is megegyezik a tavalyival: a csapat harmadik helyen végzett, ezzel megnyertünk egy egyhetes táborozást a Kelemen-havasokba július végén.
A vetélkedőről készült tévéfelvétel látható lesz május 13-án, vasárnap este 8 órától az Erdély tévécsatornán.
Cziprián-Kovács Jolán


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator