TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A BARTÓK BÉLA ELMÉLETI LÍCEUM IX. OSZTÁLYAIBAN

TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A BARTÓK BÉLA ELMÉLETI LÍCEUM IX. OSZTÁLYAIBAN

A Bartók Béla Elméleti Líceumban a leendő középiskolások számára két osztály indul: egy reál osztály (matematika-informatika és természettudományok mozaikosztály) valamint egy társadalomtudomány osztály

A matematika-informatika - természettudomány mozaikosztályt (14+14 hely) azoknak a diákoknak ajánljuk, akik:

• kedvelik a reál tantárgyakat,
• jó logikai-, matematikai-, problémamegoldó képességgel rendelkeznek,
• szeretnének megtanulni programozni és elsősorban műszaki- vagy a természettudományok területén szeretnének továbbtanulni.

A társadalomtudomány szakot (28 hely) azoknak a diákoknak javasoljuk, akik:
• kedvelik a történelmet, földrajzot, gazdaságot, pszichológiát,
• jó nyelvi kifejezőképességgel rendelkeznek, könnyen kommunikálnak, érvelnek,
• szeretnének nagyobb óraszámban idegen nyelveket tanulni.

Iskolánk, a Bartók Béla Elméleti Líceum, a tanulás és a közösségi élet színtere. A tanórák mellett számtalan lehetőséget nyújtunk diákjainknak a képességeik fejlesztésére. Kiváló szintű akkreditált Tehetségpontunk különböző tehetséggondozó programot kínál az érdeklődőknek. A Diákönkormányzat programjai terepet biztosítanak a szociális készségek fejlesztésére. Az iskolapszichológia kabinet munkája segíti az önismeret fejlesztését, a későbbi pályaválasztás előkészítését. Igény szerint, a líceumi évek során a Szakma a batyuban program lehetőséget nyújt egy konkrét szakma elsajátítására is (eddig választott és megszerzett szakosítások: pincér, szakács, manikűrös, fodrász, masszőr, lakberendező, rendezvényszervező).

A vidéki diákok számára helyet biztosítunk iskolánk kollégiumában, újszentesi, újmosnicai és győrödi diákjaink az iskolabusz programot vehetik igénybe. A Bartók Béla Alapítvány ösztöndíjrendszere biztos támaszt jelent több diákunk számára.

Azok számára, akik nem magyar tannyelven végzik a VIII. osztályt május 16-án magyar nyelvvizsgát szervezünk az iskolában. A nyelvvizsgára való beiratkozás időpontja: május 14-15-e. 
További információk az iskola honlapján találhatók: www.bartok.ro, telefonon (tel. 0256-493031) vagy e-mailen (bartok@bartok.ro) kérhetők.


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator