Testvériskolák találkozója a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

Testvériskolák találkozója a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

Tizenegyedik alkalommal került sor iskolánk elemi tagozatán a Gyermekek a DKMT Eurorégióban nevet viselő rendezvényre. A Nemzeti Összetartozás jegyében ezen a napon meghívtuk hazai és határon túli testvériskoláinkat. Idén a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola, az aradi Csiky Gergely Főiskola, illetve az igazfalvi Általános Iskola és az újszentesi Általános Iskola diákjai és pedagógusai vettek részt a rendezvényünkön, kiváló alkalmat nyújtva a testvériskoláinkkal való szorosabb együttműködésre, barátkozásra, magyar népi kultúránk, néphagyományaink megismerésére. A résztvevő kisdiákok az iskola megtekintése és a megnyitó után népdalvetélkedő és festőverseny keretén belül mutathatták be tehetségüket és tudásukat, lehetőségük volt ismerkedni, barátkozni a különböző iskolákból érkező társakkal, beletekinteni a helyi iskola mozgalmas életébe. A vetélkedők után megtekintették az Oszkár egér kalandjai című bábelőadást Meggyesi Lábadi Éva temesvári magyar bábszínművész előadásában, aki megdobogtatta és megénekeltette a közönséget, viharos sikert aratva. Az eredményhirdetés és a közös ebéd után városnézésre és egy jól megérdemelt fagyizásra került sor.


A népdalvetélkedőn Szilágyi Borbála, Szabó Csilla és Dénes Ildikó pedagógusok rangsorolták a bátor énekeseket, akik a következő helyezést érték el: I. díjat Kótai Vanessa és Borbély Apor Levente Temesvárról, II. díjat az aradi Somodi Adrienn Szonja, illetve a temesvári König Glória és Mag Tímea ért el. III. díjban részesült Tóth Viktória Szegedről, Demea Klára és Boros Szonja Temesvárról. Dicséretet ért el a temesvári Varga András, Páter Dávid és Sipos Beatrix. Különdíjban részesítette a zsűri Riskó Hannát, Oláh Annát és Lőrincz Ervint. 
A rajzversenyen egy felolvasott magyar népmese alapján dolgozták ki munkájukat a tanulók szabadon választott technikát alkalmazva. A következő helyezést állapította meg Salamon Katalin és Milos Edit tanítónő: I. díjat kapott az újszentesi Nucleanu Daniel, valamint a temesvári Péter Hanna és Vass Réka, II. díjat Tóth Noémi Vésztőről, Drasztyl Anna Aradról, Sipos Zoltán Újszentesről és Kovács Roland Temesvárról, valamint III. díjat Deák Alíz Igazfalváról, Baumann Brigitta Aradról, Kurázs Tímea és Raducu Beatrix Temesvárról. Dicséretet értek el Endresz Richárd és Lőrincz Dorka Vésztőről, Tóth Levente Szegedről, Precup Marius Igazfalváról, valamint Festő Krisztina, Elekes István, Bújdosó Beatrice, Musceac Tímea és Farkas-Erdély Kinga Temesvárról. Különdíjban részesült Makra Gréta Szegedről, Szántó Annamária és Cobica Ioan Igazfalváról, Lukács Zoltán Újszentesről, valamint Győrfi Klaudia és Illés Sándor Temesvárról. 
A különdíjakat a Bartók Béla Alapítvány, az Eszterlánc Kulturális Egyesület és az Integratio Alapítvány ajánlotta fel. 
Örömünkre szolgált, hogy újra alkalmat tudtunk biztosítani a különböző országokba, iskolákba járó magyar diákoknak az ismerkedésre, a baráti kapcsolatok kialakítására, a pedagógusoknak pedig a szakmai tapasztalatcserére. Néhány órára megszűntek az országhatárok, ugyanazokat a népdalok énekeltük együtt és ugyanazoknak a szép népmeséknek örültünk együtt. Bízunk abban, hogy a kialakult kapcsolatokat az összefogás jegyében tovább építjük, ápoljuk hasonló találkozóinkon.
A szervezőcsapat nevében 
Pál Krisztina, programfelelős


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator