Kétszázadik nap

Kétszázadik nap

 

A Step by step II. osztály számára feledhetetlen marad 2012. november 22-e, ugyanis ekkor érkeztek el a 200. tanítási naphoz. Amint azt első osztályban is tették, igyekeztek ezt a napot úgy megünnepelni, hogy élmény maradjon a gyermekek számára. A szülőkkel való előzetes tanácskozás után arra a következtetésre jutottak, hogy központi szerepet adnak a játszásnak, hiszen életkori sajátosságaikat, valamint az osztály összetételét figyelembe véve, ez a tevékenység áll hozzájuk legközelebb.

 

A délelőtti órákban a másodikosok tanítóik és néhány lelkes szülő kíséretében ellátogattak a központi nagyáruház játszóházába, ahol a gyerekeknek lehetőségük volt annyira belemerülni a játékba, hogy közben elfeledkezhettek önmagukról és az egyébként zavaró gátlásaikról, félelmeikről. Biztonságos környezetben felszabadultan, jókedvvel játszhattak kedvükre.  A délután szintén játékosan zajlott, amikor közösségformáló és drámajátékokkal folytatták az ünneplést az osztályteremben.

 

A nap fénypontja az volt, amikor az egyik anyuka megjelent egy hatalmas tortával, ami a 200-as számjegyet formázta. Miután kellőképpen megcsodálták, egy vidám zsúr keretében elfogyasztották és egy közös plakáton örökítették meg élményeiket.

 

,, A játék.

Az különös.

 Gömbölyű és gyönyörű,

 csodaszép és csodajó,

 nyitható és csukható...” ( Kosztolányi Dezső)

 

 

 

 

 

Boros Emília és Varga Ildikó tanítónők beszámolója















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator