Családi nap és Luca-napi mulatság az Eszterláncban

Családi nap és Luca-napi mulatság az Eszterláncban

Hagyományszerűen tartottuk meg az idén is a Családi napunkat az Eszterlánc nagy családja körében, ahol kicsik és nagyok, gyermekek és szülők közösen el–tölthettek egy ünnepi hangolódást elősegítő estét. A december 14-én megrendezett találkozó kellemes hangulatú kézműves foglalkozásokkal indult, amelyekben a résztvevők hagyományos karácsonyi díszeket készítettek: aranydiót, angyalkát, asztali díszt, ajtókopogtatót, csengőt, karácsonyfadíszeket festettek, mézeskalácsot díszítettek. A különleges a munkában az volt, hogy a tevékenység levezetésében a szülők vállalták a legnagyobb feladatot, ők tanították, irányították a kézműves foglalkozásokat.

Az est fénypontjaként hivatalosan megkereszteltük az egyik csoportunkat, akik kinőtték az Aprókák nevet és a közös javaslatok és döntés alapján ünnepélyesen felvették a Lármafa néptánccsoport nevet. Köszöntővel, énekkel, hatalmas tortával ünnepeltünk.

Ezután táncház következett, ahol kicsik és nagyok együtt tanulták a sóvidéki páros tánc alaplépéseit, legényes figurákat, népdalokat és kurjantásokat Simonfi Sándor és párja, Berta Cyntia táncházvezetőktől. Nem maradhatott el a zsíroskenyér és a finom tea sem.

Az estét meghitt hangulatú közös éneklés zárta. A hagyományos karácsonyi dalok gyermekkorok illatát idézte a résztvevők szívébe, lelkébe. A népdaltanulásban és a karácsonyi éneklésben ífjú zenészeink közreműködtek Nagy Áron népzeneoktató vezetésével, akik hegedűn, brácsán és nagybőgőn sajátítják el az év folyamán a népzene alapjait. Sőt hamarosan a Bethlen Gábor Alap pályázati támogatásából egy új nagybőgővel gazdagodik a zenekar.

Köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak az idei családi napunk sikeréhez, szülőknek, nagyszülőknek, kollégáknak egyaránt.

 

Pál Krisztina, az Eszterlánc Kulturális Egyesület munkatársa


















































































Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator