Regemondó verseny megyei szakasza

Regemondó verseny megyei szakasza

2019. január 29-én került megszervezésre a Bartók Béla Elméleti Líceumban, a már hagyománnyá vált Regemondó verseny megyei szakasza. A vetélkedő mottója: "Tiszteld a múltat és éltesd!". A korábbi években csak a harmadikos kisdiákokat hívta újra felfedezni a regéket, mondákat és a bennük rejlő ősi szavainkat, a történelmi igazságokat, a történelmi személyiségeket, történelmi helyeket. Idéntől a verseny kibővült, a negyedikeseket is megszólítottuk. Őket a Képrege versenyre hívtuk, ahol elképzelésük szerint képi formában kellett megjelenítsék a meghirdetett mondát, ez alkalommal a Szent Anna-tó legendáját. A rajzversennyel a gyerekek kreativitásának kibontakoztatására adtunk ezáltal lehetőséget. Mindkét korosztályból szép számban voltak jelentkezők a megye több iskolájából. A szakmai zsűrik a következő döntéseket hozták:
Regemondó verseny díjazottai:
Különdíj: Pataki Tímea (B.B.E.L)
Dicséret: Kiss Réka (B.B.E.L)
III.díj: Szilágyi László (B.B.E.L)
II.díj: Borbély Réka (B.B.E.L)
I.díj: Juhász Ábel (B.B.E.L)
Képrege verseny díjazottai:
Különdíj: Răducu Beatrix (B.B.E.L)
Dicséret: Vass Réka (B.B.E.L)
III.díj: Csutak Dóra (Lugosi Eftimie Murgu Ált.Isk.)
II.díj: Orosz Mikolt (B.B.E.L)
I.díj: Fenyvesi-Tönkő Réka (B.B.E.L)
Felkészítő tanítók: Boros Emilía, Madaras Andrea, Milos Edit, Palkó Margit, Stan Orsolya, Tamási Emese, Tóth Rózsa, Varga Ildikó
Az országos vetélkedőn megyénket mindkét verseny első két helyezettje, illetve munkájuk fogja képviselni 2019. április 5-6-án Marosvásárhelyen . Köszönjük a díjakat a támogatóknak! Minden résztvevőnek gratulálunk! Bízom benne, hogy ezzel a versennyel is hozzájárultunk annak a tudatosításához, hogy a mondák olvasása megalapozza történelmi szókincsünket, történelmi kultúránkat, alapja és kiteljesítője lehet a történelem tanulásának, és segít újraalkotni képzeletünkben a régmúlt időket.
Palkó Margit versenyfelelős
















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator