A Diákszínpad I. Anyanyelvi csapatépítő szaktábora

A Diákszínpad I. Anyanyelvi csapatépítő szaktábora

2012 november 30. és december 2-a között, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Külhoni Magyarok Osztályának támogatásával került sor a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum diákjaiból álló Bartók Diákszínpad I. Anyanyelvi csapatépítő szaktáborára.


            Péntek délután 3 órától gyülekeztek  a résztvevők, akiket a rendezvény házigazdája Molnos Ildikó, a Bartók Béla Elméleti Líceum magyarszakos tanára  üdítővel és süteménnyel fogadott. Ezt követően Molnos András Csaba ( a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház színművésze valamint a Bartók Diákszínpad vezetője ) irányításával bemelegítőként csapatépítő játékokat játszott a csapat, majd improvizációs gyakorlatokban ízlelgethette a nyelvi humort,  végül pedig elméleti előadásban mérlegelhette a köznapi és színpadi beszéd közti különbséget. Délután 6 órakor kezdődött a Bartók Diákszínpad ZENÉS JÁTÉKa, A Dzsungel Könyve nyomán. A teltházas előadást a rendezvény nyitógálája illetve közönségtalálkozó követte. A kötetlen beszélgetést, melyen szó esett magyarságról, nyelvről, diákszínjátszásról Tasnádi-Sáhy Péter újságíró moderálta. A pénteki nap hátralévő része utazással, vacsorával társasjátékokkal ért véget.


            Szombaton egy kis mozgás és reggeli után Molnos Ildikó KÉTNYELVŰSÉG ÉS NONVERBÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ. MEGFIGYELÉSEK EGY TEMESVÁRI ISKOLÁBAN című előadásában a Bánságban  tapasztalható többnyelvűségre, kevertnyelvűségre és más a szórványra jellemző tényezőre hívta fel a figyelmet. Kiscsoportokban folytatódott a tevékenység improvizációval, nyelvi játékokkal és vetélkedővel. Molnos András Csaba MERJ NYELVELNI című interaktív előadásában a résztvevők által jól ismert A Dzsungel könyve szövegét vette alapul. Vacsora után a Beugró társasjáték sajátos verzióját játszotta a csapat. Az este népdalpárbajjal ért véget.


            Vasárnap folytatódtak a kiscsoportos foglalkozások, a csapat tagjai kiértékelték az együtt töltött időt, sor került az oklevelek átadására. A rendezvény a hazautazással zárult.


















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator