Ateliere lingvistice

Ateliere lingvistice

În data de 28 septembrie 2018 s-au derulat atelierele lingvistice în Piața Libertății din Timișoara, din cadrul proiectului intitulat: "Timișoara limbilor europene-program dedicat Zilei Europene a Limbilor și multiculturalității în spațiul timișorean”, proiect finanțat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Au fost organizate 26 de ateliere lingvistice bazate pe metode de educație nonformală. Aceste ateliere tematice au fost specific învățării unei limbi moderne europene. Cei 150 de elevi participanți s-au înscris la punctul de înregistrare și au primit câte o brățară cu logo-ul proiectului și o hartă a activităților pe care le-au parcurs. Atelierele au folosit jocuri lingvistice de ex. Loico, Story cubes, Jocul proverbelor, Jocul cuvintelor, Dixit etc. dar și aplicații digitale Mr. Vocabulaire pe tableta și Karaoke pe laptop. Ultimul atelier a presupus un feedback al participanților printr-o lucrare colectivă ce a fost expusă în piață și apoi pe str. Mărășești pe durata Zilelor Culturale Maghiare din Timișoara , ediția 2018. Acesta este un panou de 2,5/1,2 metri cu mesaje legate de diversitatea lingvistică și culturală, panou realizat de firma Sc Unicat Handmade SRL.

Elevii înscriși în concurs au parcurs, timp de 120 de minute, activitățile atelierelor în următoarele limbi: română, maghiară, engleză, franceză, germană, italiană. Cele 26 de ateliere au oferit elevilor ocazia de a se familiariza cu mai multe limbi europene, dar ei au putut dezvolta și competențe digitale prin folosirea tabletei și a laptopului. Atelierele au fost conduse de cei 33 de voluntari coordonați de către profesori. Elevii de gimnaziu au dobândit experiență în dezvoltarea competențelor lingvistice și interpersonale prin participarea la ateliere. Cei 33 de voluntari au câștigat experiență în implementarea proiectelor culturale și atitudine proactivă în domeniul cultural.

Proiectul a derulat concursul Tânărul poliglot respectând regulamentul stabilit de către echipa de proiect. Elevii participanți au fost premiați în funcție de punctajul obținut după cum urmează: nivel de bronz, valorificarea cunoștințelor în 3 limbi, nivel de argint, valorificarea cunoștințelor în 4 limbi, nivel de aur-valorificarea cunoștinșelor în 5 limbi.

Numărul mare de coordonatori și voluntari implicați a demonstrat interesul pentru activitățile culturale și cele de învățare nonformală. Participanții au dezvoltat abilități de comunicare și deschidere față de caracterul multicultural european specific și orașului Timișoara.



































































Calendar evenimente

Calendar evenimente
Noiembrie
L M M J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Căutare

Pentru o căutare cât mai precisă folosiţi diacritice!

Lucrări ale elevilor

Navigare pagină web

navigator