PROFNET projektzárás Vésztőn

PROFNET projektzárás Vésztőn

 

 

Január 18-19-én rendezték meg Vésztőn az Interaktív tanulási módszereken alapuló kompetenciafejlesztést célzó szakmai hálózat - PROFNET című projekt zárórendezvényét, amelyen bartókos és vésztői pedagógusok vettek részt.
Az egyéves  projekt  célja egy olyan szakmai hálózat kialakítása volt, amely keretet biztosít a közös oktatási tevékenységek megszervezéséhez, fejleszti a  pedagógusok digitális kompetenciáját, valamint elmélyíti  a két intézmény közötti partnerséget.

 

A záróünnepségen Szabó Klára, a Kis Bálint Református Általános Iskola igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket, Virginás-Tar Judit és Juhász Sándorné projektmenedzserek a határon átnyúló projektek fontosságát és előnyeit emelték ki beszédükben. Dr. Erdei Ildikó,  a Bartók Béla Elméleti Líceum igazgatőnője a két testvériskola további együttműködésének  lehetőségeire mutatott rá.

 

Hollósi Márta tanárnő a két szakmai találkozóról,  Lőrinczné Gyulai  Márta a vésztői környezetvédő és a ruszkatő-völgyi gyakorlati természettudományos táborok élményeiről számolt be. Szilveszter Ibolya igazgatóhelyettes bemutatta az online verseny honlapját, majd Zsombori Orsolya tanárnő a projekt keretén belül készült szakmai segédanyagokat tartalmazó e-portfólió gyakorlati alkalmazását ismertette.

 

A szombati nap folyamán a résztvevők  Gyula város nevezetességeit tekintették meg:  meglátogatták az Erkel Ferenc Emlékházat, ahol interaktív módon ismerkedtek meg  a híres zeneszerző életével és munkásságával, majd a Városháza épületében megcsodálták a XIX-XX. században festett portrégyűjteményt.

 

Az Interaktív tanulási módszereken alapuló kompetenciafejlesztést célzó szakmai hálózat – PROFNET című projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint a Magyar Köztársaság és Románia társfinanszírozásával. A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a határmenti térség alapvető  erősségeire építve.

 

                                                                                                                                                                               Stan Orsolya


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator