Nyolcadikosok kirándulása az Al-Dunánál és Herkulesfürdőn

Nyolcadikosok kirándulása az Al-Dunánál és Herkulesfürdőn

Május 17-én és 18-án egy remek kiránduláson vett részt iskolánk mindkét nyolcadik osztályos diákcsapata osztályfőnökeikkel együtt.
Péntek jó három órás buszozás után megálltunk a Duna partján, ahol festői környezetben motorcsónakáztunk a Duna Kazán-szorosi szakaszán, majd túráztunk is egy jót a Csukár kilátóhoz, ahonnan csodálatos a kilátás a több száz méter mélyen kanyargó öreg Dunára. Útközben láttuk a Decebalt ábrázoló domborművet, amely Európa legnagyobb kőbe faragott szobra, a múlt évben visszaállított Széchenyi emléktáblát, valamint számos Duna menti barlangot. Este Herkulesfürdőn szálltunk meg, ahol finom vacsora után nem maradt ki a szórakozás, társasjátékozás, beszélgetés sem. Másnap délelőtt a valamikori patinás fürdővárosban sétáltunk, megnéztük a történelmi központot. A hazafelé vezető úton megálltunk Buziásfürdőn is, ahol a központi parkban tett séta után megkóstoltuk a természetes szénsav-tartalmú ásványvizet.
Élveztük a kirándulás minden percét, örültünk az együttlétnek valamint annak, hogy az időjárás velünk tartott, így mindent, amit beterveztünk, megvalósíthattuk. Szervezők Albert Etelka és Balázs István osztályfőnökök.
A kirándulók nevében: Milos Annamária (VIII.B)


Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator