Nyári néptánc- és citeratábor

Nyári néptánc- és citeratábor

A BOKRÉTA Néptánc- és Citeraegyüttes megalakulása óta (20 éve!) minden nyári vakációban megszervezi a nyári néptánc- és citeratáborát. A gyermekek számára kellemes, élményekben gazdag és nagyon hasznos része ez a nyári szünidőknek. A kisebbek közül sokan először voltak a szülőktől távol. Fontos része ez is az önállósodási folyamatnak. A nagyobbak, akik visszatérők egy-egy helyszínre, örömmel veszik birtokba azt a szobát, azt az ágyat, ahol az előző években is aludtak. Visszatérői voltak az idei tábornak is, hiszen Kisiratoson már sorban a IV. alkalommal szerveztünk tábort. A BOKRÉTA apraja és nagyja családias hangulatban töltötte el a 7 napot, miközben új táncrendeket tanult, énekelt, citerázott, kézműveskedett. Nem hiányoztak a különböző játékok és a mindenki által várva-várt strandolás sem.
A táborzárás napján, 18.00 órától a megszokott gálaműsorra került sor a Művelődési Ház nagytermében, amelyik zsúfolásig megtelt. Szinte kivétel nélkül minden gyermeknek eljöttek a szülei, s mint az előző években is, többen eljöttek a helybeli lakosok közül is. Ezúton is megköszönjük Korondi Erika polgármesterasszony és Andó László alpolgármester önzetlen segítségét, amit a tábor megszervezésében és lebonyolításában nyújtottak. Nagyon eredményesen dolgozott az oktató csoport is, Adorjányi-Szabó Nóra, Márton Réka és Tímár Attila, akik napjában két kemény próbán tanították az új táncok (sárközi és nyírségi) lépésanyagát. A kézműves foglalkozásokért Török Edit, Molnár Kármen, Szabó Angéla óvónők, Vinczeffy Kinga tanítónő valamint Muresan Noémi tanárnő feleltek. Köszönet a 24 órás szolgálatért a szülőknek (anyukáknak) akik, egyesek váltásban, mindig „eseményközelben” voltak. Ők Riskó Erzsébet, Pataki Emőke, Zabos Melinda, Varga Móni, Bögre Evelin, Szentmiklósi Daniela, Veres Jutka, Galgóczi Alina, Dotterer-Kiszely Anikó és a konyhán, a helybeli Annuska és Rozika néniknek segítő két nagymama: Erzsike néni és Ibi mama.
Ez a nyári tábor a táncos évad záró momentuma. Nagyon eredményes évet tud maga mögött az együttes. Hogy csak néhányat említsünk: a kecskeméti Tóth Ferenc koreográfus verseny, a BOKRÉTA 20 éves jubileumának megünneplése, a szegedi Százszorszép Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivál és a számunkra igen fontos Temesvári Sokadalom megszervezése, melyre országos szinten is először került sor f.é. május 18-án.
Ezen rendezvények támogatói voltak: a Bartók Béla Elméleti Líceum, A Communitas Alapítvány, a Temes Megyei Közgyűlés, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, a Csoóri Sándor Alap valamint a Nemzeti Kulturális Alap.



















Eseménynaptár

Eseménynaptár
Április
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A pontos keresés érdekében használjon ékezetes betűket!

Diákok munkái

Honlap navigátor

navigator